Denne artikel kan indeholde sponsoreret indhold

Elsker du at se fodbold, og elsker du at rejse? Så kombiner dine to interesser i en fodboldrejse- og læs her, hvor du finder de smukkeste fodboldstadioner i verden.

For nogle lande går der bogstavelig talt sport i at overgå hinanden i at bygge de mest spektakulære bygninger: Verdens højeste hus, kunstige øer og lufthavne. Men når det gælder fodboldstadioner, er det ikke dem, der er bygget af menneskehænder, som vinder æstetikprisen. Intet overgår de stadioner, der ligger i naturlige omgivelser. Vi bringer her et udvalg af de flotteste.

1.Victoria Stadium, Gibraltar

Gibraltar er nok ikke mest kendt for sine fodboldresultater. Landet blev først medlem af FIFA i 2013 og spillede uafgjort i sin første kamp mod Slovakiet. Siden har Gibraltar vundet fire kampe, spillet tre uafgjort og tabt 27. Hvad landet mangler i succes på fodboldbanen, har de til gengæld i æstetik på banen. Victoria Stadium, som blev bygget i 1926, er beliggende mellem bjergtoppe- og dale under en åben himmel. Desværre er der planer om at bygge et nyt stadion, der skal erstatte det smukke og naturlige stadion som Gibraltars nationalstadion. Hvilket kun gør et besøg på Victoria mere aktuelt.

Foto: “Estadio BBVA Bancomer (1)(CC BY-SA 2.0) Presidencia de la República Mexico

2. ​Estadio BBVA Bancomer, Monterrey, Mexico

Fodboldstadionet i byen Monterrey med kælenavnet ”Stålgiganten” er det fjerdestørste i Mexico med plads til 51.000 tilskuere. Afstanden mellem banen og tilskuerpladserne er den mindste tilladt af FIFA, hvilket giver tilskuerne mulighed for at opleve stemningen og intensiteten på banen fra nærmeste hold. Stadionet har græsplæne, suiter, en restaurant med klubbens tema, en lounge og luksusdesign indvendigt og udvendigt. Stadion er beliggende med bjergkæder i baggrunden, som giver en fantastisk udsigt.

3. The Floating Stadium, Singapore

Det flydende stadion i Marina Bay, Singapore blev designet med det formål at passe ind i rækken af hoteller med Marina Centret i baggrunden. Stadion har plads til 30.000 tilskuere og er den største flydende platform i verden. Det blev bygget i 2007 og er udelukkende lavet af stål. Selvom Singapore måske ikke er mest kendt for sine sportsresultater, er gamling yderst populært, og over halvdelen af alle voksne singaporegensere spillede i 2017. Hvis du er interesseret i fodbold og anden sport, kan du også prøve live betting.

4. Lofoten-øerne, Norge

Et lillebitte stadion på Lofoten-øerne i Norge er nok ikke et besøg værd på grund af deres seværdige fodboldkampe eller komfortable stadionfaciliteter. Stadionet har ingen siddepladser, og der bliver aldrig spillet andet end amatørfodbold. Men den udsigt og beliggenhed kan få selv den mindst fodboldinteresserede til at pakke kufferten.

5. Ottmar Hitzfeld Stadium, Schweiz

Ottmar Hitzfeld stadion er beliggende i to kilometers højde og dermed det højest beliggende stadion i Europa. Stadionet er bygget ind en bjergside og omgivet af et højt net. Alligevel sker det relativt ofte, at bolden ryger over nettet og ikke bliver fundet igen. Stadionet er hjemmebane for landsbyholdet FC Gspon og som med det norske miniputstadion, skal man nok satse mere på en æstetisk end sportslig oplevelse. Græsset er af kunststof, da det ligger for højt til at rigtigt græs kan gro. Spillerne ankommer desuden med svævebane, da der ikke er anlagt veje.