Din Rejseguide er reklamefinansieret, og alt hvad du læser på denne side skal betragtes som reklame.

10 ting, du skal huske før du rejser

For at kunne nyde ferien fuldt ud, er det vigtigt at have styr på forsikring, vaccinationer og meget mere. Her får du en liste over 10 af de vigtigste ting, som skaber tryghed på rejsen.

  • Medbring en kopi af pas og rejsedokumenter

Det er altid en god ide, at have en kopi af pas og rejsedokumenter med på ferie.

Enten i fysisk form eller opbevaret elektronisk i fx dropbox – og allerhelst begge dele. Der er nemlig nogle lande, hvor det er påkrævet, at man skal kunne identificere dig – her skal du altså altid have dit pas med. Tjek derfor din rejsedestination, inden du beslutter, om du vil medbringe en fysisk og/eller elektronisk kopi af pas og rejsedokumenter. Uanset, hvad er det altid rart at have en backup, hvis du mister de originale dokumenter. Det skaber både tryghed og sikkerhed. Hvis uheldet er ude og du har mistet dit pas på rejsen kan du besøge Borger.dk og indberette det.

  • Husk det blå sygesikringsbevis

Hvis du rejser i Europa er det altid en god ide at medbringe det blå sygesikringsbevis. Hvis du kommer til skade eller bliver syg, er det blå sygesikringskort nemlig dit bevis på, at du har ret til behandling på samme vilkår som borgerne i det land, du rejser i. Der er derfor alt mulig god grund til at medbringe kortet på din rejse – det fjerner nemlig al tvivl om, om du har ret til behandling. Det skaber tryghed og sikkerhed for dig og din familie. Du kan læse meget mere om det blå sygesikringsbevis her.

  • Hav styr på din rejseforsikring

Det er vigtigt at have styr på rejseforsikringen, inden du rejser! Den dækker nemlig dine omkostninger, hvis du bliver syg eller kommer til skade, mens du er afsted. Derudover er du forsikret, hvis du bliver udsat for tyveri eller lignende. Men det er ikke kun vigtigt at have en rejseforsikring – det er også vigtigt at have den rigtige. På taenk.dk kan du blive klogere på, om du skal vælge en enkeltrejseforsikring eller en årsrejseforsikring, og finde informationer om, hvad du skal være opmærksom på når du bestiller en forsikring, heriblandt dækningsområde.

  • Skal du vaccineres?

Er du i tvivl om, om du skal vaccineres, inden du skal ud at rejse? Så besøg Statens Serum Institut og slå din rejsedestination op. Her kan du se, om du skal have vaccinationer, inden du skal rejse og hvilke sygdomme og infektioner, du skal vaccineres mod. Her finder du også information om, hvor mange gange, du skal vaccineres og hvornår. Søg informationer om vaccinationer i god tid, så hele familien kan nå at blive vaccineret, inden afrejse.

  • Undersøg regler om visum

Skal du til USA, Indien, Brasilien eller Kina? Så skal du have styr på visumreglerne, inden du tager afsted. Det gælder også for mange andre rejsedestinationer – især, når du rejser udenfor Europa. Tjek derfor altid (i god tid) om du skal bruge visum for at komme ind i det land, du rejser til.

  • Tag to kreditkort med

Tag to kreditkort med! Ligesom med pas og rejsedokumenter, er det en god ide at medbringe et ekstra kreditkort på rejsen. Det er nemlig ubehageligt at få stjålet eller miste sin pung, hvis man efterfølgende står uden penge på rejsen. Er du ude på en længere rejse, kan det også være en fordel at vælge et betalingskort med kredit. Så behøver du ikke holde ferie med håndbremsen trukket, men har mulighed for at trække på en kredit, hvis din egen opsparing slipper op undervejs og du mangler lidt ekstra til de sidste feriedage eller – uger.

  • Lav research inden rejsen

Den tid, du bruger på research før rejsen, er ofte godt givet ud. Jo mere, du ved om destinationen, jo bedre kan du planlægge nogle gode aktiviteter og godt strukturerede feriedage. At bruge tid på at indsamle information om rejsemålet, inden du skal afsted, sikrer også, at du ikke misser attraktioner og seværdigheder, som du gerne ville have oplevet.

  • Få nogle til at holde øje med huset

For at kunne slappe helt af på ferien, er det vigtigt, at alt er derhjemme er, som det skal være. Derfor kan det være en rigtig god ide at få naboer, venner eller familie til at kigge til huset eller lejligheden, mens I er væk. Det giver ekstra tryghed at vide, at der er nogle, I stoler på, som holder øje med huset.

  • Download appen Rejseparlør

Der findes efterhånden mange gode apps, som kan være behjælpelige hvis dit skoleengelsk er lidt rustent, eller hvis du besøger lande, hvor der ikke tales meget engelsk, som fx Japan eller Sydkorea. Her kan det være en god ide at have downloadet apps, der kan hjælpe dig med at oversætte vejskilte eller som kan introducere dig til de mest basale vendinger på det lokale sprog. Det kan fx være appen Rejseparlør.

  • Skriv dig på Danskerlisten

Det sidste punkt på listen er både for din egen – og for din families skyld. Når du har tilmeldt dig Udenrigsministeriets Danskerliste, så det er muligt at kontakte dig i tilfælde af naturkatastrofer, terroraktioner, væbnede konflikter eller andre krisesituationer i det land, du opholder dig i. Ved tilmelding til Danskerlisten får du også informationer, hvis der skulle opstå en krise i det land, du opholder dig i. Hvis det er tilfældet, er det rart at kunne få informationer, som du kan stole 100 % på og som ikke er dækket af nyhedsmedier.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

On Key

Related Posts

Mobildata i EU

Mobildata behøver ikke koste ekstra i udlandet Det koster ikke nødvendigvis en bondegård at bruge din mobil i udlandet, hvis bare du har det rette