Denne artikel kan indeholde sponsoreret indhold

Thailand er en af danskernes favoritdestinationer, og det er det med god grund. Landet byder bl.a. på smukke store sandstrande, travle metropoler, regnskove og fantastiske templer. Selvom der er langt til Thailand, behøver det ikke koste de hvide ud af øjnene. Du får her nogle råd til hvordan du kan planlægge en rejse til Thailand, på budget.

Fly og hotel

Der er mange som vælger at booke fly og hotel sammen. Det er nemmere, men det er desværre ikke den billigste løsning. Så book det hver for sig, da du kan finde rigtig gode priser på denne måde. Det kræver selvfølgelig mere koordinering med tidspunkter, flere transaktioner, men det er helt sikkert det værd i sidste ende.

Du kan bl.a. finde billige rejser til Thailand her, hvor du kan sammenligne priser fra forskellige websider på én gang. Her kan du også finde billige flybilletter indenlands i Thailand, hvis du planlægger at rejse rundt til forskellige thailandske øer.

Vær i god tid

Thailand er et meget eftertragtet rejsemål, især i løbet af vinteren, så det er en rigtig god idé at være i god til når du bestiller billetter. Bestil dem gerne 3-4 måneder før du skal afsted, da der er mange penge at spare ved dette.

Praktiske ting

For at komme ind i Thailand, skal dit pas være gyldigt i mere end 6 måneder. Hvis dit ophold i Thailand er mere en 30 dage, skal du have et visum.

Det er en rigtig god idé at blive vaccineret mod stivkrampe og leverbetændelse, inden du rejser til Thailand. Der er mange fremmede baktier, som vi slet ikke er vant til herhjemme. Hvis du er i tvivl om du allerede har disse vaccinationer, kan du kontakte din læge.

Valutaen i Thailand hedder Baht. 1 dansk krone svarer til omkring 6-2 Baht, afhængigt af den gældende kurs.

Hav penge på kontoen

Lige meget hvad koster det lidt ekstra at rejse til Thailand, så sørg for at have sparet op inden du begynder at planlægge og bestille. Desuden så bliver rejsen bare lidt sjovere, hvis man kan komme ud og se så meget af det smukke land som muligt. Spar op i månederne op til rejsen, eller gerne længe før.

Lav et budget, så du har styr på din økonomi og ikke bruger dumme penge. For de dumme penge kan i stedet puttes på feriekontoen.

Selvom det frister med nyt sommertøj til rejsen, så er det en god idé at holde dig fra tøjindkøbet indtil du skal afsted. Det kan hurtigt spare dig et par tusind kroner.

Spar også på turene på restaurant eller take-away, og lav i stedet mad derhjemme. Lav gerne større portioner, så der også er til næste dag.

Har I en ejendom er det en god idé at få en vedligeholdelsesplan. Det kan du spare mange penge på, da I kan undgå omkostningsfulde overraskelser, der hurtigt kan koste det samme som rejsen til Thailand.