Denne artikel kan indeholde sponsoreret indhold

Hvert år, når de første solstråler rammer det ganske danske land efter en lang og kold vinterperiode, pakker flere tusinde danskere bilerne for at køre på ferie i den sydlige del af Europa. Det har vi gjort i mange år, og det vil vi med garanti også blive ved med at gøre mange år fremadrettet. Men ligesom vi skal have styr på boardingpas, bagageregler osv., når vi skal ud at flyve, er der også nogle ting, man skal have krydset af på tjeklisten, førend man bevæger sig ud på en længere bilferie.

I denne artikel kigger vi nærmere på, hvad man skal have in mente og ikke må glemme, når man som dansk ferieturist vil tage på bilferie sydpå.

 

Husk sikkerheden på de centraleuropæiske motorveje

Når man beslutter sig for, at sommerferien skal bestå af en bilferie sydpå, kan man nok ikke komme udenom, at man er nødsaget til at benytte de centraleuropæiske motorveje. Og i den forbindelse er der en række sikkerhedsforanstaltninger, man skal have styr på, inden man sætter sig bag rettet og tænder bilen. Særligt er der to ting, man ikke må glemme, når man kører ind på de i særdeleshed tyske motorveje, og det er henholdsvis refleksveste og en reflekstrekant. Glemmer man disse, er man på spanden, hvis bilen bryder sammen, og man er nødt til at holde i nødsporet. For i forhold til lige nøjagtig denne situation er det nemlig lovpligtigt, at man opsætter reflekstrekanten og iklæder sig refleksveste. Og gør man ikke det, er man i fare for at få en ordentlig bøde, som potentielt kan ødelægge hele den sjove og hyggelige feriestemning.

 

Overvej montering af et bilkamera

Som noget relativt nyt er det blevet populært, at man monterer et bilkamera i sin bil. På den måde er man nemlig bedre stillet, hvis man er involveret i uheld, og man skal bevise sin uskyld for sit forsikringsselskab. Og derudover har man samtidig en større sikkerhed i relation til indbrud i bilen. Det helt specielle ved bilkameraer i dag er også, at de i forhold til tidligere kan fås ganske billigt, hvorfor investeringen fra din side er reduceret markant.

Specielt i forhold til bilferien er bilkameraet særdeles velegnet, da man i denne periode ofte kører på nogle strækninger, hvor uheld sker relativt jævnligt – og også hvor man ingen indflydelse har på situationen. Og så er det da rart, hvis man ved afspilning af en optaget film kan bevise sin uskyld og dermed hurtigere få udbetalt sin forsikringssum. Er du interesseret i at læse mere om fordelene ved et bilkamera, kan du gennemgå den lange guide på Bilstriben. Her har de en guide over flere af de bedste bil kamera.

Med ovenstående tips kan du trygt og sikkert bevæge dig på bilferie i sommeren 2019. Lad ikke tanken om uheld skræmme dig, men forbered dig alligevel på situationen, hvis den skulle opstå. Så er du helt og holdent klar til en fantastisk oplevelse med hele familien i det eksotiske Sydeuropa.