Denne artikel kan indeholde sponsoreret indhold

Drømmer du om at komme på en rejse, hvor du kan få dine smagsløg tilfredsstillet ved at smage på en masse forskellige vine i høj kvalitet? Der findes mange rejseselskaber, der arrangerer vinrejser til udlandet – både med bus og med fly. Men det er rent faktisk ikke nødvendigt at krydse den danske grænse for at mæske sig i gode vine. Der findes nemlig også vinrejser i Danmark. Lyder en vinrejse som noget for dig – hvad enten du har lyst til at rejse ud eller blive i Danmark – kan du i dette blogindlæg læse om, hvordan du finder den perfekte rejse.

Hvad kan du opleve på en vinrejse?

Har du aldrig været på vinrejse, men synes du, at det lyder som den perfekte oplevelse for dig? Så er det først og fremmest væsentligt at forventningsafstemme og finde ud af, hvad du præcist kommer til at opleve på rejsen. Det varierer nemlig fra destination til destination og fra rejseudbyder til rejseudbyder, hvad der er inkluderet i rejsen. Du kommer naturligvis til at smage på en masse vine, og derfor er vinsmagning typisk inkluderet i rejsen. Derudover kan du formentligt forvente, at du skal besøge en vinmark og se en vinhøst – eller i det mindste blive introduceret for, hvordan den foregår.

Rejser du i det sydeuropæiske, vil et besøg på et vinslot oftest være en del af rejseprogrammet. På flere rejser får du også muligheden for at lave din egen vin – findes der en bedre souvenir? En vinrejse har selvsagt vin som omdrejningspunkt, men det betyder ikke, at der ikke også er rig mulighed for at slappe af og opleve andre ting. Igen afhænger det af destination, rejseudbyder, pris og rejselængde.

Populære, udenlandske destinationer

Du har sikkert prøvet at stå foran vinreolen i supermarkedet eller hos en rigtig vinhandler. De franske, spanske, italienske og tyske flag og gloser springer i øjnene, og det kan være svært at vælge, hvilken vin du skal nyde til aftensmaden. Hvert land og hvert vindistrikt har sine traditioner inden for vinproduktion, hvilket bidrager til en særlig smag. Hvis du er i tvivl om, hvor din vinrejse skal gå hen, kan du hente inspiration fra dine yndlingsretter. Har du en forkærlighed for italienske retter, eller du mere til det franske og sofistikerede køkken? Toscana, Nice, Priorat og Baden er populære rejsemål, når det gælder vinrejser, og måske er et af disse et sted, hvor du skal tage ned og opleve, hvordan vin bliver til?

Oplev danske vinproducenter

Selvom det kan være fristende at rejse til varmere himmelstrøg og ovenikøbet smage på en masse dejlige vine, kan du også tage på oplevelse på danske vinmarkeder. Danmark blev først i 2000 godkendt til at drive erhvervsmæssige vinområder, og derfor er vinproduktion relativt nyt i herhjemme. Ikke desto mindre ligger der mange smukke og lokale vingårde og -slotte rundt omkring i landet, som er et besøg værd. Har du planlagt, at sommeren skal foregå herhjemme, men vil du gerne have et mere eksotisk og kulinarisk indslag, er det oplagt at lægge vejen forbi en dansk vinavler. Du kan også vælge at lave en rute og besøge flere avlere, og se, hvad den danske vin har at byde på fra landsdel til landsdel.