Denne artikel kan indeholde sponsoreret indhold

Vietnam er absolut en rejse værd … Ja, hvis man ikke har en måned, er Vietnam flere rejser værd. Det er et fantastisk land med en helt utrolig historie og de skønneske mennesker. Der er så meget at se i Vietnam, og det er et meget stort land. Her får du tre gode råd til at få den bedst tænkelige Vietnam rejse.

 

Første og vigtigste råd handler om at vælge dit rejsemål efter vejret. Afhængig af hvilken årstid du rejser på, er der forskellige dele af Vietnam, du bør vælge at rejse til. Sydvietnam har perioder med masser af regn, men vælger du at rejse mellem december og marts, så er den optimale årstid til Ho Chi Minh/Saigon området. Hanoi og kystprovinserne har godt vejr det meste af året, men de kan blive ramt af tyfoner og voldsom regn, når sommeren er forbi, så undgå den del af landet fra september til november. Det var råd nummer 1.

Råd nummer to til din Vietnam rejse

Andet gode råd er: Sørg for at lær Vietnams krigshistorie fra et vietnamesiske perspektiv. De fleste har hørt om Vietnam krigen og set film om den, men det er stort set altid fra et amerikansk perspektiv, og det er ikke den fulde historie. Vietnam er selvfølgelig langt mere end krigshistorie, men den var en kæmpe omvæltning for hele landet, og den trækker stadig tråde til nutiden.

 

En anbefaling vil være at tage ud til Ku Chi tunnelerne, for selv om det er ret turistet, så får du en oplevelse. Det er ikke langt fra Saigon, så det er tidsmæssigt en overskuelig udflugt. Du kan faktisk få lov til at kravle gennem de tunneller, som vietnameserne levede i og drev gæk med amerikanerne i under krigen. Du får en fornemmelse af de vilkår, som de lokale levede under.

For at lære mere om Vietnam krigen, kan du gå en tur på krigsmuseet på vej tilbage til Saigon.

Råd nummer tre til turen

Råd nummer 3 handler om trafikken. Uden trafiklys og fodgængerfelter, som du kender det hjemme fra, kan det godt virke som den visse død at forsøge at krydse de voldsomt trafikerede gader i Vietnams storbyer. Vær modig. Trafikken i Vietnam kan ganske vist virke meget skræmmende og helt overvældende.

 

I stedet for at gå helt i stå i vejkanten, mens biler og motorcykler og knallerter larmer forbi, så skal du tage en dyb indånding og træde ud på vejen og tro på det. Det værste, du kan gøre, er at stivne og stoppe. Når du er begyndt at gå, skal du blive ved med at gå i et roligt tempo, og så vil du se, hvordan trafikken bevæger sig uden om dig. De første par gange kan du vælge at følges med andre, der skal over vejen lige som dig.

 

Det var tre gode råd til din Vietnam rejse. Du kan godt glæde dig, for det er en rejse for livet. Et ekstra tip er: Pak let. Der er milde temperaturer året rundt, så du får ikke brug for vintergarderoben. Og du vil jo gerne have plads til alle dine Vietnam souvenirs i kufferten på hjemturen. Find praktisk information her.