Denne artikel kan indeholde sponsoreret indhold

Et ophold som udvekslingsstudent er en perfekt mulighed for dig for at finde dine egne ben i en ny kultur. Du har base hos en familie, der skaber trygge rammer for de mange oplevelser, du vil få.

Vil du gerne ud at rejse og prøve dig selv af, men er du ikke gammel nok til, at du må tage af sted på egen hånd, er det oplagt, at du tager på udveksling. Som udvekslingsstudent får du masser af muligheder for at tage på eventyr og stå på egne ben – ofte meget mere, end når du senere tager på backpackingtur og rejser rundt som turist.

Når du er udvekslingsstudent, bliver du nemlig en del af en anden kultur i et år. Du bor hos en værtsfamilie, taler deres sprog, spiser deres mad, går i skole og bliver virkelig god til at tale et fremmedsprog. Du bliver dermed udfordret i forhold til alle de ting, som du kender hjemmefra – og det vil være sundt for dig.

Disse oplevelser kan du få som udvekslingsstudent

Hvis du vælger at tage et udvekslingsophold i udlandet, kommer det dog langt fra kun til at handle om, at du skal gå i skole hele tiden. Du kommer også ud på nogle fede ture i løbet af dit år afsted.

Dit udvekslingsophold starter typisk med, at du tager på en Welcome Camp. Der er du sammen med andre unge, der skal på udveksling og bliver forberedt på, hvordan dit liv kommer til at være det kommende år. Velkomstlejrene bliver typisk afholdt i de større byer i landene. Det kan være New York, London eller Madrid.

Derudover er det en oplevelse i sig selv at opleve et nyt sted. Du kommer til at bo sammen med din værtsfamilie og følger deres hverdag. Måske er det med at gå i kirke ikke noget, som du har gjort i Danmark, men hvis din værtsfamilie går i kirke, forventer de, at du følger med. Og hvem ved? Måske viser det sig, at du virkelig godt kan lide det. Læs mere om, hvilke oplevelser du vil få som udvekslingsstudent på IntoHighschool, der sender unge af sted på rejser hvert år.

Lav sjove aktiviteter i dine weekender

Når du har fri fra skole, skal du selvfølgelig lave lektier som herhjemme, men du har også mulighed for at lave sjove aktiviteter i weekenderne. Hvis du for eksempel er taget til New Zealand, er der gode muligheder for at komme ud at ro kajak eller køre på mountainbike i weekenderne.

I Australien kan du tage ud at surfe i din fritid, hvis du bor ved kysten, og i Costa Rica er der ikke lang til landets nationalparker, hvor du kan opleve skildpadder og papegøjer. Er du mere til at stå på ski, vil et udvekslingsophold i for eksempel Østrig eller Canada, måske mere være noget for dig.

Når du vælger destination, bør du derfor i høj grad også vælge efter, hvad du har mulighed for at lave i din fritid – selvom du selvfølgelig også bør vægte sproget og kulturen højt.  

Læs også den store guide til livet som udvekslingsstudent her på Din-Rejseguide!