Denne artikel kan indeholde sponsoreret indhold

Havnene langs med Øresund har utrolig meget at byde på i sig selv. Derudover kan du også bruge dem som udgangspunkt for at opleve nogle af de seværdigheder, som havnebyerne byder på.

Selvom du føler, du kender byerne langs med Øresund virkelig godt, kan der stadig være muligheder for dig for at opleve byerne på en anderledes måde. Det kan for eksempel være, når du ser dem fra søsiden i stedet for fra landsiden. Har du mulighed for at komme med på en båd, eller har du selv en båd, er det oplagt, at du benytter dig af det til at tage på en lille opdagelsesekspedition. For der er mange hyggelige havne langs med Øresund, som det er værd for dig at udforske.

Nordhavnen i Helsingør – kig til Sverige og Kronborg

I Nordhavnen i Helsingør ligger du med en formidabel udsigt til Kronborg og Sverige. Det i sig selv er nok til at gøre, at det bliver en hyggelig og enestående oplevelse at ligge der. Derudover er der ikke langt til lækre badestrande og den hyggelige bykerne. Når du dertil lægger, at der er 1000 pladser i havnen, så du stort set aldrig kommer til at mangle en plads som gæstesejler, vil det være et oplagt mål for en weekendtur på Øresund.

Humlebæk Havn – kunst og kultur lige ved vandet

Humlebæk Havn er en lille hyggelig havn, hvor der stadig ligger nogle få fiskerbåde. De gamle fiskerhuse står også stadig og er med til at give havnen sin helt særlige charme. Vil du på sightseeing, kan du i Humlebæk tage på det store kunstmuseum Louisiana. Det ligger med udsigt over Øresund fra den store have med mange skulpturer. I havnen kan du parkere båden i op til tre timer for 60 kroner.

Rungsted Havn – litterær historie og lækker mad

Rungsted Havn byder på en hyggelig promenade. Et af de spisesteder, som du ikke må snyde dig selv for at opleve, er ClubRiva. De serverer lækker dansk og international mad. Du kan for eksempel få en klassisk Wienerschnitzel og Moules Frites. (Link til opskrifter på HurtigMums.dk)

Byen er særligt kendt for at være hjemsted for Karen Blixen. Hendes barndomshjem, hvor hun også boede, da hun vendte tilbage fra Afrika, er omdannet til et museum. Der kan du blive klogere på forfatterens spændende liv eller gå en tur i den store park, der hører til museet.

karen blixen museum

 

Kastrup Havn – fredeligt, men tæt på København

Kastrup Lystbådehavn er en hyggelig havn, der giver dig mulighed for den form for oplevelser, som du længes efter. Vil du ind til byen og se på butikker, gå på museum eller restaurant, er der ikke langt til metroen. Derfra tager det kun et kvarter, inden du står i hovedstadens pulserende hjerte.

Vil du hellere slappe af, kan du gå hen på den nærliggende Amager Strand eller holde en picnic på det grønne område omkring Kastrupfortet. Har du børn med, vil de helt sikkert blive begejstrede for at komme på den Blå Planet, der ligger bare et stenkast fra havnen.

Læs også vores guide til seværdigheder på Sjælland her.