Denne artikel kan indeholde sponsoreret indhold

Følelsen af at stå på stranden, med fødderne placeret i det lune og våde sand, mens man kan se solen gå på held og lyden af havets bølger, der bruser op på strandkanten, skaber en indre ro. Duften af saltvand følger trop, og det hele udmunder sig i den helt rigtige fornemmelse af ferie og afslapning. Med en gåtur ned ad stranden, med en is i hånden, bliver alle vores sanser således aktiveret og både lyde, smagsløg, syn og følelser får os til at føle ferien virkelig har meldt sin ankomst. For når vi er på ferie stimuleres vores sanser, og vi fornemmer alt omkring os. Den følelse vi får, når vi er på ferie er nemlig baseret på brugen af vores sanser og det er dem vi tester når vi er ude og opleve nye steder.

 

Når vi er ude at rejse oplever vi en masse og får nye indtryk, hvor end vi kommer hen. Når vi er nye steder stimuleres vores sanser, og dem har vi faktisk hele syv slags af. Vi har både lugtesansen, følesansen, synssansen, smagssansen og høresansen som de mest almindelig kendte. Sanser som alle bliver sat på prøve når vi er ude og rejse. Men det er faktisk ikke de eneste sanser vi gør brug af, når vi er uudforskede steder henne. Både balancesansen og kropssansen er også med til at blive testet når vi er ude og rejse. Du kan læse mere om de forskellige sanser her, og hvad de betyder: De syv forskellige sanser.

 

Få testet smagsløgene på ferien

Smagen af en italiensk pizza på en fortovscafé i Rom, eller en salad nicoise på en fransk bistro er altid mere eventyrlig end hjemme fra den lokale.

Når vi er på ferie skærpes vores sanser, fordi vi oplever en masse nyt og spændende. Kulinariske oplevelser fra alverdens køkkener stimulerer vores smagsløg, og som rejsende i nye lande får man ofte nogen anderledes og lokale retter, som udfordrer smagsløgene. Selvom det globaliserede samfund har betydet, at vi de senere år har kunne smage udenlandsk mad hjemme i Danmark, er det stadig en helt anden oplevelse at spise på lokale restauranter, hvor tjeneren taler det lokale sprog og maden bliver serveret på lokal manér. Det giver en helt speciel kulinarisk oplevelse hvad end det er det franske, spanske, italienske eller et helt fjerde udenlandsk køkken. Mange madelskere gør en stor dyd ud af, at finde lækre restauranter når de er ude og rejse. Og med stor fordel, for en ferie optimeres ekstra meget, hvis man oplever den kulinarisk – så hvad end man foretrækker pizza, pasta og is eller salater, frøer og pandekager kan man med fordel planlægge sin rejse efter ens smagsløg.

 

Følelsen af ferie:

For mange er følelsen af ferie noget helt specielt. Hvad end vi er på sommerhus tur i hyggelige Danmark, som er omsværmet af marker og duften af violer over sommeren eller tager til udlandet hvor eksotiske lyde og lugte omfavner os er følelsen af ferie noget helt specielt. Vi oplever en masse nye ting, og følelsen af at være til stede et nyt og anderledes sted er unik. Og faktisk er vores andre sanser også i højsæde når vi er på ferie. For følesansen er den, der hjælper os med at vurdere for eksempel temperaturer, så vi ved hvor meget tøj vi skal have på.

 

Se, høre og lugte

Ferier er med til at give os nye oplevelser gennem alt hvad vi ser, hører og lugter. Lyden af havet der bruser, eller lokal musik er med til at give os en følelse af at vi er et nyt, fremmed og spændende sted. Derudover ser vi en masse nye ting, som er anderledes end hvad vi ser derhjemme. En tur til Frankrig betyder bjerglandskab som vi ikke er vant til at se herhjemme. De nye sprog man hører, er også medskabende til en helt speciel følelse af ferie. Så stimuler dine mange sanser, næste gang du er ude og rejse.