Denne artikel kan indeholde sponsoreret indhold

Oftest bestilles rejsen langt tid datoen for afrejsen, og rejsen planlægges nøje, inden man kommer frem til, hvor rejsedestinationen skal være. Herefter undersøges markedet for flybilletter, samt det hotel der tiltaler en mest.
I flere måneder har familien nu glædet sig til den perfekte sommerferie. Når der eksempelvis er børn inkluderet i ferien, kan hele planlægningen, pakningen og afrejsen virke stressende for forældrene. Oveni alt dette, er der de uforudsete hændelser der kan finde sted man bør tage med i sine overvejelser og planlægning, såsom problemer ved boarding, flyforsinkelse eller flyaflysning.
Flyforsinkelse kan være træls, ved en hurtig oversigt over dagens flyforsinkelser, kan man se at der til dagligt finder et hav af forsinkelser sted. Typisk varer disse mellem 15 og 45 minutter, men det sker dog, at det i ny og næ sniger sig op over 2-3 timer. Er dette tilfældet, er der helt specielle regler gældende, der vil gavne dig som rejsende.
Det er regler der indebærer erstatning, gratis hotelophold, forplejning og transport for de rejsende, der er blevet udsat for de lange flyforsinkelser. Her er der tale om flyforsinkelser, der varer over 3 timer. Rejser man eksempelvis Emirates, kan man ved en søgning på flyforsinkelse emirates, finde frem til de specifikke regler om erstatning, der gør sig gældende for nøjagtig dette flyselskab.

Erstatningssum ved flyforsinkelse

Det er destinationen og afrejse destinationen, samt de kilometer der er imellem disse, der afgør erstatningens størrelse.
Flyver man fra et land uden for EU til et land inden for EU’s grænser, og er forsinkelsen over 3 timer, er disse beløb gældende:
Under 1500 km
1860,-
Mellem 1500-3500 km
2980,-
Over 3500 km
4470,-
Befinder man sig i EU og rejser uden for EU, er disse beløb gældende:
Under 1500 km
1860,-
Mellem 1500-3500 km
2980,-
Over 3500 km
4470,-
Starter og slutter rejsen inden for EU’s grænser, er det disse beløb man skal følge:
Under 1500 km
1860,-
Mellem 1500-3500 km
2980,-
Over 3500 km
2980,-

Hotel, forplejning og transport

Hvis flyforsinkelsen lyder på mindst to timer har man, udover erstatningskravet, som rejsende yderligere krav på gratis mad og forfriskninger, samt telefonopkald på flyselskabets regning. Ved flyforsinkelse på mindst 5 timer, har man krav på gratis overnatning, samt gratis transport til og fra hotellet.
Læs mere om flyaflysning, flyforsinkelse på www.flyjura.dk.