Hvorfor tager så mange mennesker på den samme ferie hvert år? De lejer samme sommerhus på den jyske vestkyst eller Bornholm år efter år. Eller tager til det samme hotel på Mallorca. Skiferien holdes altid i de franske alper eller i de norske fjelde. Mange børnefamilier ynder at komme tilbage til de samme camping-pladser eller i Lalandia hvert år. Er det mon for ungernes skyld eller for de voksnes. Jeg tror børnene vil det forældrene vil. Så det er nok mest for forældrenes skyld. For helt ærligt, så er det nemmere at slappe af, når tingene er som de plejer og vi ikke skal tænke for meget over tingene.

Vi er vanemennesker og trygheden i det vante er rart. Vi behøver ikke at tænke over, hvor den bedste restaurant ligger eller det nærmeste supermarked, for ikke at tale om den bedste legeplads til børnene. De samme seværdigheder er trygge at besøge igen og igen, år efter år. Hvorfor er det farligt at prøve noget nyt? Er det ikke netop det nye, der giver os friske oplevelser med hjem i bagagen?

Bryd vanen – gør noget andet

Torben Wiese, habitmanager.com er en af Danmarks mest motiverende foredragsholdere og fortaler for, at vi skal bryde med vores vaner for at nå vores mål. Selvom Torben Wiese nok mest af alt her tænker på vaner i arbejdslivet, kan man sagtens have brug for at revurdere sine private vaner og mål. Men hvorfor kan vores mål ikke bare være at holde den samme trygge rolige ferie i vante omgivelser? Det kan det da også godt være, men på den anden side, så gør nye oplevelser os rigere, og nye oplevelser kan vi kun få med os, hvis vi er villige til at finde nye veje og nye muligheder. Tænk i stedet for hovedløst at gå ned til det samme supermarked for at handle til grillaften i det lejede sommerhus, at vi skal til at udforske et helt nyt område i en anden del af landet og så opleve skønheden andre steder end de vante, hvor vi jo alligevel ikke lægger så meget mærke til dem mere.

Men hvor skal rejsen så gå hen i stedet for? Og hvad skal vi opleve på ferien? Og hvordan skal vi finde ud af det? Og hvordan skal vi få mod til at bryde vores vaner?

Søg på nettet på forskellige rejseguides, læs om andre menneskers oplevelser, find inspiration i foredrag om andre menneskers rejser. Læs artiklerne her på din-rejseguide.dk og mærk efter i dig selv om ikke du kunne tænke dig at prøve et krydstogt, tage en tur til Egypten eller måske finde et hotel i en storby. Hvor føles det mest rigtigt for dig og din familie? Og lad nu være med at sige: ”der vi plejer at tage hen”. Du skal prøve noget nyt.

Få hjælp til at bryde med det vante

Har du brug for at blive skubbet i den rigtige retning, hvad angår at bryde dine vaner, og du ikke har mulighed for at komme til Torben Wieses foredrag ”Bryd vanen og nå dine mål”, kan du købe bogen af samme navn, som han også er forfatter af.