Denne artikel kan indeholde sponsoreret indhold

Hvad skal man se i Rom? Går turen snart til den italienske hovedstad, er du sikkert begyndt at overveje, hvad du skal se der. Byen byder først og fremmest på en lang række smukke og enestående historiske seværdigheder.

En tur til Rom er den perfekte ferie for dig, der elsker historie. I den omkring 2700 år gamle by, der i mange år var hovedstad i det mægtige Romerrige, kan du tydeligere end mange andre steder mærke historiens vingesus.

Derudover kan du selvfølgelig også nyde den lækre mad, som Italien er så kendt for. Maden er en fantastisk måde at komme ind under huden på en by på, og i Rom kan du både nyde lækre is, sprøde pizzaer og al dente pasta.

Vatikanet

Det kan virke mærkeligt, at vi som det første foreslår dig at forlade Rom igen. For Vatikanet er jo faktisk et helt andet land. Ikke desto mindre er det absolut en af de største seværdigheder i byen. Der kan du opleve den imponerende Peterskirke og det smukke Sixtinske Kapel.

Det er gratis for dig at komme ind på den store plads i Vatikanet, men det koster penge at komme ind andre steder. Derudover er det vigtigt, at du sørger for at booke billet i god tid, da du ellers kan komme til at vente længe.

Den spanske trappe

Hvorfor skal jeg tage til Italien og se på en trappe? Tænker du måske nu – og det med god grund. Selvom trappen er smuk, er det da heller ikke den i sig selv, der er værd at se. Det er til gengæld det leben af mennesker, der er omkring den.

Den spanske trappe er nemlig et samlingssted for en lang række forskellige mennesker, lige fra backpackere til travle businessfolk. Gå derfor op til toppen af trappen og nyd udsigten derfra, mens du ser på de mange mennesker, der går forbi.

Colosseum

Et besøg i Rom er ikke perfekt uden et besøg i Colosseum. Den gigantiske ruin var engang et imponerende amfiteater, hvor romerne blev underholdt af drabelige kampe mellem gladiatorer og dyr. I mange år var der ikke mange, der tænkte nærmere over den smukke gamle bygning, men i dag har italienerne heldigvis fokus på at bevare Colosseum.  

Kun ved at besøge bygningen kan du virkelig fornemme, hvor storslået en oplevelse det har været at komme der. Bygningen viser virkelig, hvor rige og dygtige romerne har været, siden de har haft evnerne og muligheden for at skabe det imponerende bygningsværk. 

Pantheon

Pantheon er en stor kirke, der egentlig blev bygget som et stort tempel. Den blev opført 120 f.v.t. til ære for de romerske guder, men er siden 600 e.v.t. blevet brugt som en kristen kirke.

Bygningen er særligt kendt for det store hul midt i taget. Det er skam meningen, at det skal være der, da det er rummets eneste lyskilde. Selvom vejret i Rom er langt bedre end i Danmark, kan det dog stadig blive regnvejr. Derfor er der afløb i gulvet, hvor vandet kan løbe ud.