Denne artikel kan indeholde sponsoreret indhold

Hvad skal man se i Dublin

Hvad skal man se i Dublin?Kombinationen af middelalderhistorie, folkemusik og pubs gør Dublin til noget helt særligt. Om du rejser med din familie, venner eller småbørn er der med andre ord rigeligt at se og lave, når du går rundt i Dublins berømte gader. Vi har samlet et par seværdigheder, du helt sikkert bør se!

Du kender helt sikkert til Guinness-øl og St. Patricks Day, men vidste du, at den irske hovedstad er en af de bedst kendte vikingebebyggelser? Når du besøger Dublin, har du med andre ord rig mulighed for at gå tilbage i tiden, komme bag kulisserne og smage berømte øl samt besøge Irlands ældste universitet – Trinity College. Vi guider dig gennem nogle af byens mange seværdigheder her på siden!

Trinity College og Book of Kells – et must see, når du rejser til Dublin!

Trinity College er Irlands ældste universitet og helt klart et besøg værd! Universitet, som blev grundlagt i 1592 af den engelske dronning Elizabeth, er berømt for sin smukke gårdplads og sit fantastiske bibliotek, hvori du blandt andet finder Book of Kells.

Book of Kells, som indeholder fire evangelier fra Det Nye Testamente, menes at være skrevet og tegnet af munke på øen Iona i begyndelsen af 800-tallet.

Da øen blev angrebet af vikinger, flygtede munkene med de rigt dekorede bøger til Kells – en by i grevskabet Meath. I midten af 1600-tallet blev bøgerne, hvis navn kommer af byen Kells, sendt til Dublin, hvor de sidenhen er blevet opbevaret og beskyttet.

Når du besøger Trinity College, må du endelig ikke glemme at tage et kig på 1. sal. Her finder du nemlig et af verdens største biblioteker og intet mindre end 20.000 bøger på rad og række på flotte egetræshylder.

Dublins middelalderområde og grønne åndehul

Besøger du Dublin på en varm sommerdag, bør du tage et kig forbi St. Stephen Green. Blomsterparken egner sig nemlig perfekt til en picnic eller en lille pause fra museumsbesøg og byvandring.

Eller hvad med at bruge en dag i Phoenix Park? Den tidligere kongelige dyrehave er dobbelt så stor som Central Park i New York og huser blandt andet Dublin Zoo. Det grønne åndehul egner sig perfekt til en hyggelig dag med familien eller til at slappe af efter en lang aften med pub crawls!

Er du vild med historie, bør du desuden tage et kig forbi Dublins vikinge-middelalderområde, hvis kirke stammer fra år 1030.

Guidet tur og smagsprøver på Guinness-museet

Sidst men bestemt ikke mindst er svaret på “hvad skal man se i Dublin” selvfølgelig, at du skal besøge en (eller flere) af Dublins 666 registrerede pubs og Guinness-bryggeriet!

For det er bestemt ikke uden grund, at Irland – og særligt Dublin – er kendt for sine øl og folkemusik, når aftenen først går på hæld.

Er du vild med øl, skal du selvfølgelig også et smut forbi Guinness-museet, inden turen vender hjemad! Bryggerriet fra 1759 ligger i byens industrikvarter og inviterer på rundvisning og smagsprøver af deres berømte drikke. Fra bryggeriets bar på øverste etage har du en smuk udsigt over hele byen. Det giver en perfekt anledning til at stoppe der og slukke tørsten efter en god rundvisning!