Denne artikel kan indeholde sponsoreret indhold

Hvad skal man se i Amsterdam?

Hvad skal man se i Amsterdam?Amsterdam har rigtig meget at byde på, lige meget om du er til god mad, historie, shopping eller kunst. Du kan for eksempel tage på museum og blive klogere på maleren Vincent van Gogh eller Anne Frank.

Amsterdam er en hyggelig by og utrolig populær at besøge på en miniferie eller et længere ophold. Byen har da også noget for alle. Der er masser af butikker og markeder for dig, der gerne vil ud at shoppe. Lækre restauranter med mad fra hele verden for dig, der er lidt af en foodie, og ikke mindst en spændende historie og kultur, som du kan opleve på byens mange museer. Så hvad skal man se i Amsterdam? Få inspiration herunder.

Anne Frank Museet

Et af de bedste svar på, hvad skal man se i Amsterdam, er Anne Frank Museet. Det er en af de mest kendte seværdigheder i byen. Der kan du se, hvor den jødiske pige Anne gemte sig med sin familie og nogle af familiens venner under den tyske besættelse af landet.

Familien levede på meget få kvadratmeter i nogle rum, der var indrettet på farens tidligere arbejdsplads. Familiens historie blev berømt, fordi Anne Frank havde skrevet en velformuleret dagbog, der beskrev forholdene godt.

Van Gogh Museet

En anden kendt hollænder er maleren Vincent van Gogh. På museet i Amsterdam har de verdens største udstilling med hans billeder og tegninger. Er du bare det mindste interesseret i van Gogh skal du derfor lægge vejen der forbi. Museet er derfor endnu et af svarene på, hvad skal man se i Amsterdam.

Museet blev skabt i 1973 på baggrund af den store samling af værker, som van Goghs nevø ejede. Der er værker helt fra hans barndom og ungdom og til hans allersidste år. Det er med til at gøre, at du gennem kunsten kan følge van Goghs følelsesmæssige rejse.

Kanalrundfart

Amsterdam er kendt for sine mange kanaler, hvilket giver byen en hyggelige stemning. Du kan købe en dagsbillet til bådene og bruge kanalerne til at komme rundt på din tur i byen. Du kan dog også tage på guidede ture, hvor du får fortalt om de bygninger, I kommer forbi.

Der er ture med et særlig fokus, hvilket er et oplagt svar på, hvad skal man se i Amsterdam. Det kan for eksempel være ture med fokus på historie eller en tur, hvor der er fokus på at se nogle af de hemmelige steder i Amsterdam.

Loppemarkedet Noordermarkt

På loppemarkedet Noordermarkt kan du finde en lang række forskellige ting: Smykker, antikviteter, tæpper, tøj, bøger og lp’er. Derudover er der et virkelig godt madmarked, hvor du kan prøve mange former for lækker street food.

Markedet ligger i den historiske bydel Jordaan og er blevet afholdt helt tilbage fra 1700-tallet. Jordaan var tidligere et arbejderkvarter, men er i dag et hipt kvarter med cafeer, kunstgallerier og spændende specialbutikker. Når du er færdig på markedet, bør du derfor udforske bydelen også.

Keukenhofs tulipanhave

Holland og tulipaner hænger for de fleste uløseligt sammen. Derfor er det oplagt, at du tager på et besøg i Keukenhofs tulipanhave, hvis du besøger Amsterdam om foråret. Det er Europas største blomsterhave, og der plantet over 7 millioner blomsterløg, der giver haven et smukt og farverigt skær hvert forår.