Denne artikel kan indeholde sponsoreret indhold

Påskeferien er lige om hjørnet, så det kan være, du har overvejet at tage en pause fra den danske forårskulde? Der er mange varme steder i Europa, du kan overveje, men det kan være svært helt at vide, hvor man skal tage hen. De tre mest populære steder at holde sin badeferie er i Spanien, Italien og Grækenland. Landene kan virke meget ens, så find ud af, hvad der er attraktivt ved hver destination.

Strand og sandaler

Læs videre og find ud af hvilket land, der passer bedst til din rejselyst, og besøg siden her for at finde afbudsrejser.

Spanien

En populær badeferie at tage på er til Spanien, og det kan der være mange grunde til. Ud af de tre lande er det i Spanien, der er varmest i april. Nyd en uge med gennemsnitligt 23 grader om dagen ved nogle af Europas lækreste strande.

I Spanien kan du sagtens få en storbyferie og badeferie på samme tur. Barcelona er Spaniens andenstørste by og ligger lige til kysten. Oplev blandt andet nogle af verdens mest karakteristiske bygninger som Casa Milà og Sagrada Família.

Der er også god mulighed for at opleve Spaniens rige historie og på samme dag nyde den varme sol på stranden. Du kan for eksempel besøge den historiske kystby Málaga. Her kan du lære om den muslimske erobring og kristne generobring ved at vandre rundt på det store mauriske fæstningsværk Alcazaba.

I Málaga kan du desuden besøge Picassomuseet, hvis det er kunst, du er til.

En ulempe ved Spanien er netop, hvor populær en feriedestination, landet er og især ved kysten. Hvis du ikke er vild med turister, er det måske Grækenland, du skal overveje.

Grækenland

Nyd en anden lækker badeferie i et land med knap så mange turister som i Spanien. Karakteristisk for Grækenland er den unikke og historiske arkitektur.

Her kan du også opleve storbyferien i hovedstaden Athen og samtidig nyde de dejlige strande. Athen er en af de mest betydningsfulde historiske byer i verden, der har haft en fundamental rolle til at forme den vestlige verden, vi kender i dag. Oplev her det antikke Grækenland gennem ruiner af historiske templer som Parthenon og Zeus’ tempel.

Grækenland er desuden det billigste land af de tre destinationer. Dog er det også det koldeste.

Italien

Hvide strande, kunst og pizza. Intet under at Italien er på listen. Ligesom i Grækenland og Spanien kan du også her nyde storbyer tæt på kysten.

Romantiske Venedig er kendt for sin charme, og her kan du få den unikke oplevelse ved at sejle ned ad de kendte kanaler.

Selvom Italien har en rig historie, er de mest interessante historiske byer dog ikke ved kysten, så her har Spanien og Grækenland en fordel. Hvis du vil have den ultimative historiske ferie i Italien, må du altså give afkald på de hvide strande. Hvis du ikke har noget imod at bo en halv time fra stranden, er Rom den perfekte rejsedestination med noget af verdens mest kendte kunst, historie og arkitektur.

En ulempe er, at Italien er det dyreste sted af de tre lande.