Disse 3 slags kabler er vigtige at have i dit hjem


I dag har vi alle en masse elektronik i vores hjem. Vi har tv, computer eller pc, telefoner og alt muligt andet. En del af tingene har vi endda flere af. Det er dog sjældent vi alle har tv, pc og telefon fra samme mærke. Det betyder, at der kan opstå problemer, når alle produkterne skal tale sammen.

Det er derfor en god ide at have styr på dine muligheder. Kabler kan komme i mange forskellige afskygninger til mange forskellige behov, men her kommer vi med en oversigt over 3 slags kabler, der er gode at have i hjemmet.

Når du har disse standard kabler, kan du næsten være sikker på, at alt, du vil have tilsluttet, kan tilsluttes.

Lyd og billeder – av kabel

Et av kabel står for audio og videokabler (av). Det er altså alle de kabler, der på den ene eller anden måde connecter dig til lyd og billeder.

Hvad siger du til at have muligheden for en hjemmebiograf? Eller er der en masse feriebilleder, du gerne vil vise frem uden, at alle skal sidde alt for tæt rundt om telefonen eller kameraet? Det er trods alt de færreste, der får deres billeder udgivet.

Her kan et av kabel være behjælpelig. Du kender sikkert det helt klassiske HDMI som i dag er meget udbredt og brugt. Et HDMI-kabel sørger for at du kan få sendt feriebilleder i høj kvalitet op på storskærmen. Det kan også bruges, hvis du skal afspille en film fra din computer på tv’et. Alt i alt et godt kabel at have liggende.

Er du moderne og har en pladespiller, ejer ikke en bluetooth-højtaler eller spiller et instrument, skal du et av kabel til lyd. Det mest kendte lydkabel er jackstikket, som er en god ide at have ved hånden, hvis du for eksempel vil afspille musik fra din telefon.

USB kabler

Det kan lyde banalt at bede dig om at have et USB stik klar derhjemme, men det er faktisk vigtigt at have liggende. Flere produkter har enten den klassiske USB-udgang eller er overgået helt til USB-C.

Hvor USB’en før og til dels stadig kan bruges til at tilslutte diverse adaptere til eksempelvis din computer, kræver det også flere steder en adapter bare for at kunne sætte et USB stik i. Derfor er det også en god ide at have en adapter, der kan gøre USB-C til USB-A. Det bliver især mere og mere relevant sim USB-C efterhånden er den nye og mest brugte port.

Strøm kabler

Strømstik er selvfølgelig noget, du skal have i dit hjem. Det kan være alt fra strømskinner til opladere til dine devices.

Du har helt sikkert en oplader til din egen mobil, men efterhånden er der mange ting, der skal oplades med forskellige stik. Der er rigtig meget i dit hjem, der skal oplades. Efterhånden er det heller ikke i alle produkter, hvor der medfølger en oplader – det skal du stå for selv.

Derfor er det en god ide at have et lille udvalg af forskellige strømstik, så alt fra pc’en til cykellygterne kan få strøm.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

On Key

Related Posts