Trier

Trier er en af Tysklands ældste byer. Den er beliggende ved floden Mosel i staten Rheinland-Pfalz og i nærheden af grænsen til Luxembourg og lige vest for Frankfurt og Mainz.

Under Julius Cæsar underlagde romerne de keltiske trevanere mellem 58 f.Kr. og 50 f.Kr. Da de romerske provinser blev reorganiseret i år 16 f.Kr., besluttede Augustus, at Trier, da kaldt Augusta Treverorum, skulle være regionshovedstad. Fra år 259 til 274 var Trier hovedstad for den galliske del af romerriget.

Trier er kendt for sine velbevarede romerske bygninger, blandt andet Porta Nigra, som er den bedst bevarede byport nord for Alperne, og videre et fuldstændigt amfiteater, ruiner af romerske bade og den store basilika, der i romertiden virkede som den romerske kejser Konstantin den 1.s tronsal, og som i dag er en luthersk kirke.

Videre skal nævnes, at Trier er Karl Marx’ fødeby. Så hvis du er interesseret i politisk historie så er 664 Brückergasse et besøg værd. Det tyske social demokratiske parti har opkøbt denne bygning, hvor Karl Marx blev født og levede sine færste og som i dag huser et museum om Karl Marx.

Trier udsigt