Kas

De høje, grønne Taurusbjerge omgiver det lille fiskerleje på tre sider. Kas strækker sig fra havnen og langt op ad bjergskråningerne. Den er en yderst charmerende labyrint af smalle, brostensbelagte gader og smukke, gamle huse. Det er en sand fornøjelse blot at slentre rundt i gaderne, udforske souvenirbutikkerne, caféerne og restauranterne og lade sig opsluge af folkelivet, historien og stemningen på havnen ved solnedgang. Byen indbyder til blot at slappe af!

Gennem det sidste par årtier har mange lokale kunsthåndværkere slået sig ned her, og de bidrager til Kas charme med et afslappende bohememiljø. Det er en oplevelse at gå på souvenirindkøb i Kas! Butikkerne bugner af fine smykker, farverige tekstiler og andre gode ting, der er præget af byens kunstnerånd. En gang ugentlig kan De desuden gå på marked og betragte de ligeså farverige boder med lokalt producerede frugter og grøntsager.

De besøgende er gennem mange år kommet langvejs fra for blot at se de fine eksemplarer af lykiske gravkamre – klippegravene, der er hugget ind i bjergvæggene højt over byen, og sarkofagerne, der står spredt langs gaderne og kysten. Et par kilometer mod vest kan De desuden se et gammelt, velbevaret teater fra den hellenistiske tid.

kas
Her er trods byens ringe størrelse et varieret natteliv. Når mørket falder på, kommer der nyt liv i området nede ved havnen. Her kan De efter middagen vælge mellem småbarer med jazz og lokale rytmer og større diskoteker med internationale hits. Her er musik og dans til den lyse morgen.

Får De lyst til en svømmetur i Middelhavets bølger, er her to mindre strande – den ene finder De blot 5-600 meter fra havnen. Klippeformationerne langs kysten er ligeledes gode til både solbadning og svømmeture. Foretrækker De lange, hvide sandstrande, foreslår vi Patara og Kaputas. Snorkeldykning er en meget yndet sport i området, og der er spændende oplevelser at hente under havets overflade.

Hoteller i Kas
Aqua Princesse Hotel Strand: 0km. Centrum: 400m.
Hera Hotel Strand: 0km. Centrum: 400m.
Kayahan Hotel Strand: 100m. Centrum: 300m.
Defne Pension Strand: 400m. Centrum: 800m.