Bucovina

Bucovina – En rejseguide til Rumæniens Region af malede klostre

Bucovina er en region i klostre, unikke i verden for deres farverige ydre kalkmalerier. Lige så værd at besøg er de landsbyer, der stadig fører den traditionelle levevis, og de fantastiske landskaber.

Navnet Bucovina kan ikke betyde meget for mange mennesker, men Bucovina, og dens tapre prinser, spillede en vigtig rolle i historien om Balkan under XV og XVI århundreder, og især med hensyn til forbindelserne med Det Osmanniske Rige. Den imponerende antal kirker, der findes der, med deres fine udvendige og indvendige kalkmalerier, er blevet bevaret og overleveret fra middelalderen, og på grund af deres unikke og kunstnerisk værdi, blev føjet til UNESCOs liste over verdens kulturarv i 1993. Der er faktisk intet andet sted i verden, hvor en sådan gruppe af kirker, med så høj kvalitet udvendige freskomalerier, der skal ses.

Kirkerne blev grundlagt, i de fleste tilfælde. Som familie begravelsespladser af prinser og høje adelige Hver maler, selv efter den kanoniske ikonografiske program, fortolket scenerne på en lidt anden måde. Scenerne blev først malet på de indvendige vægge, og udvides derefter til de udvendige dem. Årsagerne til så store scener var både religiøse og didaktisk: at fremme ortodoksi og til at uddanne analfabeter.
Manastirea Putna, Bucovina, Romania.
Turistinformation i Rumænien: Begrebet “turistkontor” forsvandt efter 1989 revolutionen, fordi alle de lokale turistbureauer blev afskaffet. De rejsebureauer skabt af den private sektor overtog rollen som turistbureauerne. De kan give dig de informationer og tjenester til at organisere ture i Bucovina. Fordi rumænere selv i stigende grad foretrækker at rejse uden for Rumænien, rejsebureauerne er mere specialiserede i at organisere den internationale rejser. Lokale ture er blevet forsømt i mange år, men nu trives igen.

Den private sektor er nu den mest avancerede, og værdsat både i og uden for landet for den vestlige niveau af komfort og service.