Maramures – En rejseguide til Rumæniens Region af Trækirkerne

Der er mange regioner i denne verden, der er et besøg værd, og meget ofte vi europæere tendens til at rejse oversøisk for at se noget eksotisk, eller besøge personer, der stadig fører et liv, der måske vores bedsteforældre vidste. Sjældent det sker for os, at det ikke altid er nødvendigt at rejse langt for at være i stand til at opleve “tidsrejse”.

Maramures i det nordlige Rumænien er en sådan lidt kendt hjørne af Europa. Midt smukke bølgende bakker og frodige floddale lever mennesker, der for de flestes vedkommende stadig følger den traditionelle agrare livsform. Deres liv kan synes hård og enkel, og det er en tusindårsrigebesat kamp mod vejret, at dyrke afgrøder, opdrætte dyr, til at arbejde fra solopgang til solnedgang uden de mange mekaniserede og elektroniske bekvemmeligheder vi mener er afgørende. Men, at livet kan være givende i al sin enkelhed, som hver dag viser resultaterne af arbejde og familie og venner garantere, at der ofte er grund til fest. De sæsonbestemte festligheder, som jul og påske eller lokale festivaler og bryllupper, har bevaret deres reelle værdi af at bryde den daglige rutine, og fest varer flere dage og er udført med gusto.
Maramures
Hvorfor er regionen som unikke og dem, der har været der ønsker at vende tilbage? Svaret er en blanding af tre ting: fantastiske landskaber, ægte mennesker og den enkle civilisation af træ, med de berømte trækirker, hvis tårne ​​kan ses fra langt. Arten er mennesker, huse og kirker åndeligt forbundet og har opretholdt dette link til nutiden.

Men mest af alt er det unikke i arkitekturen er inddragelsen af ​​otte trækirker i UNESCOs verdens kultur-og naturarv List. Disse kirker er kirken for Præsentation af Jomfru ved templet i Barsana, kirken Saint Nicholas i Budesti, kirken Saint Parasceva i Desesti, kirken for fødslen af ​​den hellige Jomfru i Ieud Deal, kirken af Hellige Ærkeengle i Plopis, kirken Saint Parasceva i Poienile Izei, kirken De Hellige Ærkeengle i Rogoz, og kirken De Hellige Ærkeengle i Surdesti.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

On Key

Related Posts