Sporaderne og Euboia

Skiathos

Indbyggere ca. 5.000

Skiathos har i mange år været en ø, hvor de rige og berømte strømmede til øen, pga. de vidunderlige strande. Trods turiststrømmen har øen dog bevaret sin landskabelige skønhed, og flotte kirker, og klostre, der giver helt sin egen stemning. Skiathos er en meget smuk, bjergrig og charmende by med røde tegltage.

Skopelos

Indbyggere ca. 5.000

Skopelos ligger tæt op til Skiathos, men dog er Skopelos ikke en turist ø. Skopelos var i oldtiden meget berømt for sin vin, er stadig kendt for sine frugter. Øen har utrolig flotte strande, og dens indre er dækket med smukke pinjer. Skopelos er en charmerende by, med mange fine byhuse og et væld af forretninger.

Alonnisos

Indbyggere ca. 3.000

Alonnisos er helt uberørt af turismen, dette er en meget fredelig ø. Den har mange strande, dog ved Kokkinokastro er en meget populær grusstrand, den er omgivet af røde klipper, og pinjer. Der er veje tværs over øen, og der kan man finde et meget frodigt land med pinjer, oliven og jordbærtræer.

Skiros

Indbyggere ca. 3.000

Hovedbyen i Skiros, er en meget arkitektonisk by. Der har de bl.a. kubeformede huse, hovedvejen er ødelagt af larmende taverner og barer, men i de fleste baggyder får man alligevel et godt indblik i de privates hjem. Øen er opdelt i to helt forskellige dele, gennemskåret af vejen fra Skiros by til havnebyen Linaria.

Euboia (Evia)

Indbyggere ca. 208.000

Euboia er Grækenlands næststørste ø efter Kreta. Øen er ikke præget af turismen, og dens landskab og historie gør øen til noget helt specielt.