De Nordøst-Ægæiske Øer

Thassos

Indbyggere ca. 75.000

Thassos har været beboet siden stenalderen, i dag er øen et meget smukt naturområde. Øen er lille nok til a man kan se den hele på motorcykel, dog findes der også busruter langs kystvejen. På Thassos er der store bademuligheder, og mulighed for at se nogle kulturelle ting.

Til top

Samothrake

Indbyggere ca. 2.700

Samothrake er en meget bjergrig by, nord kysten er mere med plantager, kastanjer, og egetræer langs de mange floder. Her ved floden er der mange kilder og vandfald som ender i havet ved Kremasta Nera mod syd. Samothrake har ingen gode havnen, men badestrande har de i hvert fald.

Til top

Lemnos

Indbyggere ca. 12.000

Kontias er den tredjestørste bebyggelse på Lemnos, der ligger mellem to vulkanske forekomster med øens eneste pinjeskove. De har små søde huse med røde tegl, det falder godt ind i det smukke landskab.

Til top

Lesbos

Indbyggere ca. 90.000

Lesbos har utrolig flotte skove, samt plantager. Der findes mange pinjeskove, og olivenlunde på Lesbos, samt havnebyen. Der findes den smukkeste havneby her, som er skjult i en skovklædt natur. Man kan komme omkring på den østlige del af øen på én dag.

Chios

Indbyggere ca. 45.000

Chios har været den rigeste ø i Middelhavet, det er en moderne ø. Der er en meget livlig bazar på denne ø, og den er i hvert fald værd og opleve. 6 km fra Chios ligger Kambos, på hele det lage stykke strækker der sig en meget flot frugtslette. Efter jordskælvet i 1881, findes der dog stadig enorm mange små huse.

Ikaria

Indbyggere ca. 9.000

Ikaria ligger 244 km fra Chios. Denne ø er ligesom Chios, det er en meget livlig by, med gang i. Samtidig har den meget flot natur, og der er gode muligheder for at se en meget smukt landskab, samt plantager.

Samos

Indbyggere ca. 32.000

Samos er populær for sit meget flotte naturlig område. På Samos er alle vejene med belægninger, så der er gode muligheder for at se øen. På denne ø er der også muligheder for barlivet, stranden er der også mulighed for, og har man ikke lyst til det, er der massere af muligheder ellers.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

On Key

Related Posts