De Saroniske Øer

Salamina

Indbyggere: ca. 23.000

Salamina er den største af øerne i Den saroniske Golf, den ligger meget tæt op til Athen, så grækerne regner den med til fastlandet. Salamis fandt sted i 480 f.Kr., der hvor grækerne slog perserne. Øen er den dag i dag en munter blanding af ferieboliger, hvidkalkede kirker, og billige taverna’er langs østkysten ligger der skibskirkegårde og flådebaser.

Ægina

Indbyggere: ca. 12.400

Egina ligger 20 km fra havnebyen Piræus, Egina har været beboet i mere end 4.000 år. Øen er opkaldt efter tidlige nybyggere fra Fæønikien, de kaldte den Dueøen. Egina er nu vokset op og blevet en velstående søstat, øen er kun 8 km bred, og den er meget smuk at opleve på cykel.

Poros

Indbyggere: ca. 4.000

Póros er egentlig to øer, de er forbundet sammen via en dæmning. Byen er et rart og hyggeligt sted, trods turismen. Der er meget turistbyggeri, det ligger langs små gader, hvor der også er tæt skibstrafik. Byen har klokketårnet på toppen af øen, og huset der oppe er fra 1800 tallet.

Hydra

Indbyggere ca. 3.000

Hydra har bevaret tre- og fireetagers byhuse nede ved havnen, ingen er dem er dog åbne relativt for publikum endnu. Inde i centrum ligger klosterkirken Panagia, den blev bygget mellem 1760 og 1770. På Hydra er der gode spadserer muligheder i grønne områder, og man kan leje vandtaxa’er rundt om kysten.

Spetses

Indbyggere ca. 3.700

Byen Spetses er en meget grøn ø, den ligger langs kysten. Centrumet er ved Ntápia kajen, der ligger en masse cafeer samt andre ting. Mod sydøst ligger den gamle havn, som hedder Valtiza, her fremstilles mange forskellige ting bl.a. træbåde. Der er delvis asfalterede veje rundt om hele øen, den bedste måde at komme rundt omkring på øen er på knallert eller cykel.

Kithira

Indbyggere ca. 3.000

Kithira er et af Afrodites mytologiske fødesteder. Øen er meget populær blandt folk fra Athen, altså dem der vil have uspolerede strande, og dejlige feriehuse. Kithira er en meget bjergrig ø, så øen er bedst at komme rundt på via knallert. På denne ø er der netop en fiskerihavn i den østlige ende af en klippekyst.