Val d’Isère

Val d’Isère er klassikeren for de lidenskabelige skiløbere på skiferie med hang til luksus og livsstil.

Val d’Isère opnåede tidligt et ry som Europas førende skisportsby – en betegnelse, den aldrig siden er sluppet af med. Bygget op omkring den smukke katolske kirke med det karakteristiske spir, udstråler byen en klassisk charme, og en gåtur gennem “La Vieille Ville” hænger ved som en oplevelse i sig selv.
Val-d-Isere

Når du er oppe i det formidable skiområde i Val d’Isère, kan du med fordel lade vejret bestemme ruten. Vejret kan således være meget forskelligt fra Fornet i den ene ende af Espace Killy til Tignes Val Claret eller Tignes Les Brévières i den anden. Vælter sneen ned eller stormer det meget, søger mange inkarnerede skifreaks mod den beskyttende skov i Fornet, hvor den bedste legeplads ligger kridhvid i ingen vind.

I godt vejr lokker Bellevardestolen fra Fond de Neige med sol i panden hele vejen over mod Tignes, som udgør den anden del af det imponerende område.

Højest ligger Grand Motte, hvor gletscheren byder på skiløb i næsten 3500 meters højde, og fra mellemstationen, hvor tunneltoget la Funiculaire ender, har man udsigt over det meste af området. Når man ikke det hele på en uge, gør det ikke noget. Val d’Isère er brændende kærlighed ved første blik – og her vender du tilbage til!

Val Thorens