Alpe d’Huez

Alpe d’Huez er et af verdens mest komplette skisportssteder.
Her er alt – fra lange og brede begynderbakker til krævende udfordringer for de dygtige og rutinerede skiløbere. Totalt har Alpe d’Huez 85 moderne lifter og 108 nedfarter.
Alpe_d'Huez
Det store skiområde dækker ud over hovedbyen Alpe d’Huez nogle små hyggelige landsbyer. En af disse er Vaujany, hvorfra verdens største kabinelift løfter 160 skiløbere ad gangen op på Les Grande Rousses-bjerget. Fra skiområdets top, Pic Blanc, i 3.330 meters højde kan man løbe på ski helt ned til 1450 meter – en højdeforskel på næsten to kilometer, som kun få skisportssteder kan prale af.

Helt tæt på Alpe d’Huez ligger de grønne og blå pister, der er usædvanligt brede og derfor ideelle til at træne grundlæggende svingteknik. Så snart man behersker den, finder man nemt passende udfordringer på lidt stejlere blå og røde pister, der fører tilbage til det kendte begynderterræn.

De fleste skiløbere bliver i løbet af få dage så dygtige, at de kan tage på lange udflugter via lifter og pister til de fjerntliggende landsbyer og nyde en kold eller varm drik i en af de hyggelige bjergrestauranter, man møder undervejs. Skiområdet består af i alt 226 kilometer pister, så mulighederne for lange ture på ski eller snowboard er store.

I godt vejr er udsigten fra Pic Blanc over de sneklædte Alper formidabel.
Og dygtige skiløbere kan finde tilbage til byen ad krævende, upræparerede pister – blandt andre ad en af verdens længste pister på 16 km ned over Sarenne-gletscheren og gennem et af Alpernes allersmukkeste områder.

Alpe d’Huez tilbyder alle former for sportsaktiviteter, når skidagen er slut, og før og efter aftensmaden er der international stemning på byens mange afterskisteder og diskoteker. Hvis man til gengæld foretrækker fred, ro og hygge, kan man liste ned i den gamle bydels smalle gader.

valmeinier
Skiområdet i Valmeinier