Fodboldrejser Liverpool

Liverpool Football Club er en engelsk Premier League fodboldklub baseret i Liverpool. Klubben har vundet atten League-titler, syv FA Cups og otte League Cups. Liverpool FC er den britiske klub, der har vundet flere europæiske titler end nogen anden engelsk klub. Liverpool FC og spillere i den legendariske Liverpool trøje har en helt magisk aura omkring sig, og det er netop derfor at fodboldrejser til Liverpool er så vanvittigt populære.

Liverpool FC’s Historie

Liverpool blev grundlagt i 1892 og sluttede sig til Football League året efter, som senere blev til Premier League under Football Association (FA). Klubben har spillet på Anfield, siden klubbens oprindelse. Den mest succesfulde periode i Liverpools historie var i 1970’erne og 80’erne, da Bill Shankly og Bob Paisley førte klubben til elleve liga titler og syv europæiske trofæer.
Fodboldrejser Liverpool
Klubbens tilhængere har været involveret i to store tragedier. Den første var den Heysel Stadion katastrofen i 1985, hvor opladning Liverpool fans forårsagede en mur til at kollapse og dræbte 39 Juventus-tilhængere og resulterer i Liverpool blive forbudt fra europæiske klubturneringer i 6 år. I 1989 Hillsborough-katastrofen mistede 96 Liverpool-fans deres liv i et crush mod perimeter hegn.

Liverpool har langvarige rivalisering med naboerne Everton og med Manchester United. Holdet ændret fra røde trøjer og hvide shorts til en all-rød hjem stribe i 1964, og er i dag kendt som Reds. Klubbens hymne er “Du vil Never Walk Alone”.  Danmark har en større lokal Liverpool fanklub, hvor af mange deres medlemmer tager på fodboldrejser til Liverpool hvert år.