Troodos Bjergene

Jeep Safari – Kykkos / Troodos Bjergene

Turen går gennem pitoreske små bjerglandsbyer, hvor husene er bygget af klippeblokke og kampsten. Nogle af byerne blev ramt af jordskælv for 4 år siden, og genopbygningen går kun langsomt med brug af materialer fra de sammenstyrtede huse.

Troodos Bjergene

Troodos Bjergene


Turen går også op gennem Pafosskoven, Cyperns største. Ad smalle og vanskeligt fremkommelige stier, bevæger jeepen sig. Der er her mulighed for måske at se et vildt levende Muflon får. Dette kan tilbagedateres til år 7000 f.Kr. og findes kun på Cypern. Det blev totalfredet i 1938, og i 1939 blev hele Pafos skoven udlagt som naturreservat. Ved Stavros Tis Psokas er det tid til en lille kaffepause. Her er Muflonreservatet, hvor man kan bl.a. møde et håndtamt Muflon får.

Herfra skal De videre til Cyperns rigeste og verdens 2. rigeste kloster, næst efter Vertikanet i Rom. Kykkos klosteret. Det ligger i en højde af 1140 m.o.h. Klosteret er grundlagt i 1100 – tallet og viet til Jomfru Maria. Makarios d. III, tidligere frihedskæmper og senere Cyperns første præcident, blev uddannet i Kykko klosteret. Her befinder sig bl.a. et meget værdigfuldt ikon af Maria og Jesusbarnet. For at få lov til at besøge klostret, skal man have tildækket både skuldre og knæ (lange bukser og bluser).

I en lille traditionel landsby vil der herefter blive serveret frokost.

Efter frokost går turen til Olympos, som er det højeste punkt på Cypern. På vej op bør De huske at have kameraet parat. Der kommer mange flotte udsigter. Herefter turen mod byen Platres, igen igennem flotte naturområder og forbi et vandfald. I Platres bliver der tid til en kaffepause.

Turen tilbage til hotellet går forbi Afrodites fødested.