Famagusta

I dag har Famaguste stadig en livlig handel. I de små gader oplever du et mylder af forretningsfolk og håndværkere, der falbyder deres varer til de besøgende. Uden for byen strækker lange, gyldne sandstrande sig til begge sider.

FamagustaByen, Famagusta, blev under Lusignanerne betragtet som en af middelhavslandenes rigeste. Med 365 kirker – en for hver dag – og mange, smukke paladser var byen et prægtigt syn. En af de mest velbevarede kirker fra denne tid er St. Nicholas Cathedral – i dag kendt som Lala Mustafa Pasha-moskéen. Bygningen, som blev opført i fransk-gotisk stil, giver et ganske godt indtryk af datidens fascinerende arkitektur og byggeteknik. Othello-tårnet, som dannede rammen for en af Shakespeares mange tragedier, satte den lille by på litteraturhistoriens verdenskort. Du finder tårnet nede ved havnen.

Famagusta største seværdighed er vel nok den yderst velbevarede og 3,5 kilometer lange bymur. Muren strækker sig langs havnen og ind i landet – hele vejen omkring den gamle bydel. Kun ganske få steder har tidens tand brudt det gamle bygningsværk. Muren giver i dag byen en helt speciel atmosfære og minder ustandseligt den besøgende om byens storslåede kulturarv.

I Famagusta kan du spadsere i de charmerende, smalle gader og nyde det farverige gadebillede, gøre favorable indkøb eller blot slappe af på en af de utallige små, lokale restauranter eller caféer. Aftenlivet udfolder sig uden for de gamle mure – det er ved havet lige uden for bymuren det sker! Området omkring Famagusta er kendt for sine helt vidunderlige gyldne sandstrande – et sandt paradis for sol- og badeglade gæster.

er her til i sommermånederne for at bade, nyde solen eller tage udfordringen op med de mange vandsportsaktiviteter.
Lara
På Laras lille strand i centrum skal du betale for brugen af solstole. På den store strand øst for centrum skal du desuden betale et mindre beløb for at komme ind. Byen er vokset gennem de sidste tyve år. Her levede bl.a. Elmas familien tidligere et stille liv og ernærede sig ved at dyrke jorden. Går du en tur gennem området, vil du se småhuse, der hører til i en helt anden tid, mellem de mange nye hoteller. Langs stranden ligger barer, restauranter, enkelte butikker og hoteller i alle kategorier. Høje træer og farverige blomster understreger den afslappende og gæstfri atmosfære.

Bor du i Lara, tager det mellem tyve og tredive minutter at køre til Antalyas centrum med dolmus eller bus, der kører regelmæssigt fra morgen til aften fra Elmas købmanden. I Antalya skal du blot spørge efter Örneköy eller Lara, når du skal hjem.