Pafos

Pafos – Cyperns skatkammer
Pafos

I det sydvestlige hjørne af Cypern, omkranset af bjerge og begunstiget af gyldne sandstrande og af et subtropisk klima, ligger Cyperns skatkammer – Pafos. I klassisk tid et kult- og valfartssted for pilgrimme, og i moderne tid et valfartssted for kræsne rejsende fra hele verden, som ønsker at kombinere solferie med natur, kultur og oplevelser.
Det er i dette spændende hjørne af Cypern, at du finder de fleste af vores hoteller og lejligheder.

Der er utroligt meget at se på i Pafos. I flæng kan nævnes Afrodites tempelhaver, de berømte kongegrave og Dionyssos´ husmed nogle af de fineste antikke mosaikker i hele verden. For naturelskere er det en fornøjelse at udforske kysten eller gå på opdagelse i bjergene i baglandet. Indtrykket kan passende fordøjes over en god middag på en udendørs taverna i den hyggelige havn i Pafos by.

Nord for Pafos ligger Akamas naturpark som er et fredet område. Her kan man i løbet af året bl.a. se havskildpadder der kommer op på stranden.

Besøg Pafos og du vil opdage at det ikke var helt tilfældigt, da guderne valgte dette hjørne af Cypern som Afrodites fødested.

Pafos er en by med ca. 40.000 indbyggere. En kystby der spudler af natur, kultur og historie. Største delen af Cyperns (10.000 år) historie er centreret i Pafos området, her nævnes blot nogle få: Apfrodites bad & fødested, kongegravene, mosaik udgravningerne osv. Akamasområdet, man absolut bør besøge er et fredet naturområde, hvor bl.a. havskildpadderne ligger deres æg.

Nær Palaepaphos (Gamle Pafos) ovre ved havet ligger, Petra tou Romiou det mytologiske fødested for Afrodite, den græske gudinde for kærlighed og skønhed. Ifølge mytologien grundlagde hun byen, som derfor i antikken var et vigtigt tilbedelsessted for Afrodite. I Græsk-romersk tid var Pafos øens hovedstad, og byen er særdeles berømt for ruinerne af den romerske guvernørs palads. Andre af byens turistattraktioner omfatter bl.a. en stor og omfattende samling af mosaikker. Apostlen Paulus fra Tarsus besøgte byen i 1. århundrede e.Kr. Pafos er opgørt på UNESCOs Verdensarvsliste

Pafos nyder et Subtropisk-middelhavsklima, med de mildeste temperaturer på øen. Den typiske sommer varer ca. otte måneder, fra april til november. Temperaturen i marts og december kan nå helt på på 20°C.

Pafos plejede at være den eneste bilfrie by på Cypern. Men tingene forandrede urbaniseringen, og stigningen i befolkningstallet på mindre end 10 år. Problemet ligger hovedsaligt i byens centrum, hvor vejene ikke længere kan bruges til deres oprindelige formål.

pafos_havnPafos Havnen fungerer som en lille marina og fiskerlæ og betjener omkring 300 både. Det er måske den største turistattraktion i byen med masser af restauranter og caféer. I nærheden af havnen har Afrodite Festivalen fundet sted årligt siden 1998. Krydstogtskibe bruger Limassol Port 60 km væk. En ny havn ved siden af Coral Bay er under bygning i Kissonerga. Den nye Pafos havn vil kunne betjene 3,000 skibe.