Rejseguide Laamu

 

Billige flybilletter til Male på Maldiverne

Haddhunmathi Atoll eller Laamu-atollen er en administrativ opdeling af Maldiverne. Den svarer til den naturlige atol af samme navn. Den administrative hovedstad er beliggende i Fonadhoo Island.

Islands på den nordøstlige udkant af Laamu Atoll, eller Haddhunmathi Atoll. Den beboede ø Ishoo samt flere ubeboede øer kan ses.
Det er for det meste omkranset af barriere rev, den bredeste af dem er toppet af øer. Der er mange øer langs dets sydlige og østlige grænser.

Laamu paradis

Denne atol er helt regelmæssige bortset til projektion af revet på sin NE hjørne (Isdhū Muli). Det ligner Kolhumadulhu, sin nabo længere mod nord. På grund af sin typiske atol form, det adskiller sig på ingen måde fra atoller i Stillehavet, med undtagelse af dens større størrelse. Dens koralrev er generelt af ringe bredde, med ingen tegn på Vilu (dybe søer), undtagen for den østlige udkant, som er dækket med øer, der er ganske store ved Maldive standarder. Lagunen er forholdsvis åben, indeholder spredte stime patches, bunden er mudret, og den gennemsnitlige dybde er 30-34 Favne (55-62 m).

Laamu Atoll danner den sydlige grænse for Central Maldiverne. Beyond the Huvadhu Kandu, den bredeste kanal mellem atoller i Maldiverne, ligger de sydlige atoller.

Traditionelt maldivere kalder denne atol blot ‘Haddhunmathi «, uden at tilføje ordet” Atholhu «i slutningen.

Kadhdhoo Domestic Airport ligger i Kadhdhoo Island.

Haa Alifu, Haa Dhaalu, Shaviyani, Noonu, Raa, Baa, Kaafu mv (herunder Laamu) er kodebogstaver tildelt de nuværende administrative afdelinger af Maldiverne. De er ikke de korrekte navne på de naturlige atoller, der udgør disse divisioner. Nogle atoller er opdelt i to administrative opdelinger, mens andre afdelinger består af to eller flere fysiske atoller. Rækkefølgen efterfulgt af kodebogstaver er fra nord til syd, begyndende med de første bogstaver i Thaana alfabet bruges i Dhivehi. Disse kodebogstaver er ikke korrekte fra den geografiske og kulturelt synspunkt. Imidlertid er de blevet populær blandt turister og udlændinge i Maldiverne, der finder dem lettere at udtale end de sande atollens navne i Dhivehi, (spare et par undtagelser, som Ari-atollen)