Gambia

Gambia er et meget lille og smalle land, hvis grænser afspejler den slyngede Gambia-floden. Det ligger mellem breddegrader 13 ° og 14 ° N, og breddegrader 13 ° og 17 ° W.

Landet er mindre end 48,2 km (30,0 km) bredt på det bredeste sted, med et samlet areal på 11.295 km ². Omkring 1.300 km ² af Gambias området er dækket af vand. Det er det mindste land på det afrikanske kontinent. I sammenlignende vendinger Gambia har et samlet areal, der er lidt mindre end øen Jamaica. Den vestlige side af landet grænser op til Nordatlanten med 50 miles kyststrækning.

Klimaet i Gambia er tropisk. Der er en varm og regntiden, normalt fra juni til november, men fra da af indtil maj er der køligere temperaturer med mindre nedbør. Klimaet i Gambia er omtrent den samme som den, der findes i de tilstødende Senegal, sydlige Mali, og den nordlige del af Benin.

De nuværende grænser blev defineret i 1889, efter en aftale mellem Det Forenede Kongerige og Frankrig. Under forhandlingerne mellem den franske og den britiske i Paris, i første omgang den franske gav de britiske cirka 200 miles (320 km) fra Gambia-floden for at kontrollere. Startende med placering af grænsemarkeringer i 1891, tog det næsten femten år efter Paris møder for at fastlægge de endelige grænser Gambia. Den resulterende række parallelle linjer og buer gav den britiske kontrol over områder, der er cirka 10 miles (16 km) nord og syd for Gambia-floden.
Gambia rejseguider

Gambia Klima

Gambias vejret er tropisk med tilhørende regntid fra juni til oktober ved kysten og fra april til september i indlandet. Nedbøren i Gambia når på henholdsvis over 4000 mm og o. 800 mm. Klimaet i Gambia er omtrent den samme som den, der findes i de tilstødende Senegal, sydlige Mali, og den nordlige del af Benin. Gambias klima er dog også varieret med tørt og varmt indland i forhold til kystområderne. Uden for regntiden rammes visse områder i Gambia af tør ørkenvind kaldet harmatta.

Populære destinationer i Gambia:

Banjul

Andre der søgte på Gambia var også meget interesseret i rejser til Maldiverne.