Derfor skal du tage på studietur til Berlin

Når gymnasieklassen skal på studietur, er det altafgørende at finde den mest ideelle rejsedestination. Europa er heldigvis rig på kulturelle storbyer, som kan give eleverne masser af kulturelle oplevelser. Du behøves dog ikke tage klassen med til de sydligste byer, for at finde en spændende storby. I vores naboland finder du nemlig en af de mest eftertragtede europæiske storbyer, når det gælder om at finde den bedste by til klassens studietur. I Berlin finder du nemlig et hav af kulturelle seværdigheder, som både appellerer til elevernes personlige interesser og faglige udvikling.

I Berlin får du et unikt indblik i et af knudepunkterne i den europæiske historie. Berlinmurens fald har haft stor betydning for Europas udvikling, og er et uomgængeligt omdrejningspunkt i den vestlige historie. Eleverne kan derfor opleve murens betydning helt ind på kroppen, da grænserne mellem Øst -og Vest Berlin stadig er til at føle på. Dele af byen bærer dog også præg af meget moderne arkitektur, som er bygget efter murens fald. En studietur til Berlin vil derfor kunne udfordre elevernes opfattelse af de store politiske begivenheder, som har fundet sted i byen.

 

En studietur til Berlin udvider elevernes kulturelle perspektiv

I Berlin finder I både noget for elevernes personlige interesser og for deres faglige udvikling. Mange klasser vælger at besøge byen i forbindelse med skoleprojekter i historie, samfundsfag eller billedkunst, for at få det bedste faglige udbytte af turen. Her kan I besøge resterne af Berlinmuren, og udforske den moderne graffitikunst, som har sat sine spor overalt i byen. En studietur til Berlin appellerer derfor både til elevernes ungdommelighed, samtidig med at de får indblik i vigtige historiske begivenheder.

De fleste større grupper vælger at tage til Berlin med bus. Det kan gøres ganske billigt, og I er fremme ved rejsedestinationen i løbet af én dag. Du kan enten udforske de mange muligheder for transport selv, eller se her for at få et uforpligtende tilbud på en busrejse for større grupper. I byen finder du også masser af billige hostels, hvor hele klassen kan overnatte uden problemer. Berlins forskellige bydele har hver sine kulturelle tilbud, og derfor er de fleste dele af byen ganske fine at overnatte i. Det er nemlig også nemt at komme fra den ene bydel til den anden, idet Berlin har et veludviklet offentligt transportsystem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

On Key

Related Posts