Et sabbatår i udlandet er en stor beslutning, men hvis du drømmer om fjerne lande, er dette den oplagte mulighed.

Sabbatår kan dog være mere end “bare en ferie” og henvender sig ikke kun til unge og studerende. Faktisk findes der et væld af sprogrejser for voksne, som fokusere på din fremtidige succes, samtidig med du også får unikke og livsændrende oplevelser.

En sprogrejse giver dig mulighed for at åbne døre til videre studier, ser godt ud på CV’et og kan hjælpe til at sikre dig drømmejobbet senere hen. Du vil samtidig se dig selv vokse som person og få nye venskaber for livet.

 

Her er 6 bud på perfekte destinationer til længere rejser under et sabbatår.

 

Rejs til England

Man behøver ikke tage langt fra Danmark, hvis man vil tage et sabbatår i udlandet. Vores britiske nabo er et godt sted at starte, hvis du leder efter an rejse i en længere periode. Multikulturelle London et oplagt valg, da der er rig mulighed for oplevelser, chancer for at få nye venner eller endda finde et job. Besøg Tate Modern eller The Globe i din fritid, eller brug en hel dag på at slentre gemmen shopping gaderne eller de bugnede madmarkeder.

Sprogrejser til England med EF

England byder både på universitetsbyer, landsby flækker, solrige kystbyer med strandpromenader og kosmopolitiske storbyer, så der er noget for enhver smag. Hvis du gerne vil prøve noget anderledes, så overvej byer som Bristol, Oxford, Cambridge eller Brighton.

 

Rejs til Tyskland

Du havde måske ikke forventet nærliggende Tyskland på listen, men at bo i Berlin eller München i et semester eller et år er en stor oplevelse! Ud over at være ekstremt rig på historie og kultur, er disse to byer også unge og dynamiske.
Derudover vil læring af tysk være et reelt plus til dit CV og adskille dig fra andre kandidater på jobmarkedet.

Sprogrejser til Tyskland med EF

Hvis tiden er knap, og du ikke vil alt for lange væk, kan det være en fordel af landet er så tæt på os, men samtidig giver Tyskland også nem adgang til resten af Europa.

 

Rejs til Spanien

Hvis du ønsker en blanding af sol, kunst, kultur, gastronomi og festivaler, skal du rejse til Spanien!
Barcelona, Malaga og Valencia byder dig velkommen med åbne arme. Et længere ophold i Spanien vil gøre det muligt for dig at studere eller arbejde videre i andre spansktalende byer verden over.

Det spanske sprog bliver nemlig mere og mere vigtigt i hele verden, og at kunne det flydende vil være en stor fordel i din fremtid, både på et personligt og professionelt plan.

Spanskundervisning i Spanien eller endda Costa Rica vil skærpe dine evner og tillade dig at tale spansk med langt større selvtillid.

Hvilket tager os videre til den næste destination…

 

Rejs til Costa Rica

Costa Rica ligner et paradis! Lad dig forføre af billedskønne landskaber, det fascinerende dyreliv og spændende mennesker. Faktisk er det et perfekt sted for et sabbatår, da man kan kombinere opdagelser med læring af det spanske sprog. Dette lille Mellemamerikanske land er også ideelt til frivilligt arbejde, da særligt økoturismen er i vækst her.

Dette fredelig land giver rig mulighed for at skabe minder, som vil vare hele livet.
Uspolerede strande, tætte tropiske skove, fantastiske vandfald, økologiske kaffeplantager og et væld af dyrearter: viva la pura vida!

 

Rejs til Australien

Sydney, Great Barrier Reef, Brisbane, Melbourne … alle disse navne virkelig gøre en misundelig, og Australien er med god grund ofte på danskernes nummer 1 liste over drømmedestinationer.

Du kan umuligt kede dig i dette eventyrland! Udflugter i bushen, koalaer og kænguru reservater, idylliske strande til snorkel entusiaster… Du vil blive forkælet af valg til dit dagsprogram!
De atletiske typer vil især elske at surfe her og deltage i de mange sportsaktiviteter, der understreger den kendte “Aussie” livsstil.

 

Rejs til Japan

Drømmer du om at besøge Asien? Så bør Japan være dit første valg.
Landet er fyldt af kontraster og unikke scenerier, og bor du i Tokyo, vil du opleve hvordan den fascinerende storby formår at kombinere tradition og modernitet perfekt. Fra hovedstaden kan du sætte dig for at erobre Mount Fuji og andre af de japanske vidundere.
Tag på retræte til bjergene, og bo i en lokal Onsen-by, mens du nyder de varme kilder, den bedste mad og udsigten over rismarkerne.

Du vil opdage en ny kultur med helt forskellige vaner og skikke, få unikke kulinariske oplevelser og lære den venlige befolkning bedre at kende med et japansk sprogkursus.
Din tid i Japan vil gå meget hurtigere end du nogensinde har kunne forstille dig.

 

Dit sabbatår skal bruges på at følge dine drømme, og når du har fundet den rette destination for dig, gælder det bare om at komme sted!