Denne artikel kan indeholde sponsoreret indhold

Mallorca er ét af danskernes foretrukne rejsemål, og det er ikke uden grund. Mallorca er et fantastisk sted og har rigtig meget at byde på. Her får du spansk historie og kultur, høje temperaturer, kilometerlange hvide sandstrandene med azurblåt vand, og så smager den spanske mad bare skønt.

 

Ud med grisefesterne og ind med lækker tapas

For 30 år siden var Mallorca kendt for charterferier og grisefester – der var så mange nordeuropæere på øen, at den spanske stemning nærmest var ikke-eksisterende. Sådan er det heldigvis ikke længere. Charterferier til Mallorca er stadig populære, og du finder stadig mange europæere på øen, men grisefester og fulde englændere i bermudashorts er i dag erstattet af lækker tapas og ferier for enhver smag. Kulturelle rejser til øen har vundet ind, for Mallorca har rigtig meget at byde på både inden for spansk kultur, historiske bygninger og monumenter og fantastisk natur.

 

Top 5 seværdigheder på Mallorca

Skal I på ferie til Mallorca, er der rigtig meget at opleve. Alt afhængigt af, hvor I skal bo, og hvad I interesserer jer for, er følgende 5 seværdigheder særligt anbefalelsesværdige:

  • Den runde borg Castell de Belver 3 km uden for Palma
  • Naturparken Parc Natural de Mondrage i Santanyi
  • Byen Platja d’Alcúdia – den 14 km lange sandstrand og den gamle, autentiske bydel
  • Katedralen Santa Maria (bedre kendt som Le Seu) i Palma
  • Bjergkæden Serra de Tramuntana og naturen omkring, der er på UNESCOs verdensarvliste

Lej en bil på Mallorca

Mallorca har en overkommelig størrelse, og det betyder, at uanset hvor på øen, I bor, er I i rimelig køreafstand til seværdigheder, strande og natur på hele øen. Hvis I lejer en bil på Mallorca, kan I besøge alle de bjergtagende seværdigheder på egen hånd. Og dem er der rigeligt af. Uanset om I er til hvide sandstrande, lækker tapas eller ture i bjergene på hesteryg, er det i køreafstand fra, hvor I bor.

 

Spar tid og penge med en lejet bil

At leje en bil på ferien er ofte en god investering. I har en langt større frihed til at komme rundt, I har mindre spildtid, end hvis I skal vente på offentlig transport eller taxaer, og ofte kan det også betale sig økonomisk, hvis I bruger bilen hver dag frem for at skulle betale for transfer, taxa eller offentlig transport.

 

Nyttige links

Her er et par gode links til din tur: