Denne artikel kan indeholde sponsoreret indhold

Det er fedt at rejse og opleve helt nye dele af verden, men nogle gange kan det være kedeligt at gå ture og køre i bil rundt i fremmede byer og flotte landskaber. Indimellem skal det blive sjovere og vildere, og man trænger til, at få nogen oplevelser, der virkelig skiller sig ud. Her er en liste over rejseoplevelser, som med garanti ikke vil blive glemt, og som kan gøre rejsen endnu federe.

Flyv i helikopter

Befinder man sig i et område, hvor naturen er helt fænomenal, og eller hvor udsigten over en storbys skyline er lig ingen anden, så er det oplagt at tage på en helikoptertur. Ja, det er fedt at opleve steder som Grand Canyon og New York City til fods, men det er endnu federe at opleve det ovenfra. Fra en helikopter skal man ikke bekymre sig om at være ved at omkomme af varme eller om at få ondt i fødderne af at gå langt, og man vil ovenikøbet få en helt unik oplevelse ved at se et sted fra en vinkel, som langt fra alle får lov til at opleve i deres liv. Synes du, at det er fedt at være til vejrs, og drømmer du om unikke oplevelser, så er en helikoptertur det helt rigtige valg!

Få et adrenalinkick

Skydiving, paragliding, bungyjumping og ziplining – listen over ting, der kan få adrenalinen til at kører rundt i kroppen hos alle adrenalinjunkier, er lang. Har man brug for lidt action på sin ferie, skal man selvfølgelig finde et sted, hvor dette er muligt. Langt de fleste steder i verden tilbyder alle eller enkelte af disse oplevelser, så er man ude efter en vild oplevelse, er der ikke mange undskyldninger for ikke at prøve sig med noget, der for alvor kan sætte gang i adrenalinen.

Klatring og rappelling

Har man brug for at få rørt sig lidt samtidig med at få en vild oplevelse, kan man prøve klatring eller rappelling. Der findes så mange forskellige former for klatring, at de fleste vil kunne finde noget, der ville være fedt. Når man klatrer, udfordrer man ikke kun sig selv både mentalt og fysisk, man vil også opleve alt fra bjerge til gletsjere og vandfald på helt nært hold. Man vil langt fra få den samme oplevelse af naturen, hvis man blot tager en vandretur eller en formiddagsgåtur.

Forlystelsesparker

Er man ikke så meget til det mere fysisk (og psykisk) anstrengende, kan man også tage en tur forbi en forlystelsespark. Der findes nogle virkelig fede nogen af slagsen verden over; nogen består udelukkende af de vildeste rutsjebaner, mens andre er beregnet til hele familien. Lige meget hvem man er, og hvilken alder man har, er det garanteret, at man vil få en masse fede oplevelser i en forlystelsespark. Enkelte af dem er så store, at man kan få flere dage til at gå med det, så trænger man til et afbræk fra roadtrips og swimmingpools er forlystelsesparker den perfekte løsning.

På og under vandet

Rigtig mange elsker aktiviteter på og under vandet, og det er slet ikke til at undre sig over med alle de oplevelser, der følger med. Dykning og snorkling vil få en til at åbne øjnene op overfor det fantastiske liv under vandet, og man vil få oplevelser, der ikke kan sammenlignes med noget som helst andet, og som er så unikke og enestående, at det slet ikke kan beskrives med ord. Vil man hellere holde sig over vandet, kan man prøve noget mere roligt såsom paddleboarding. Her vil man uden tvivl få en fed oplevelse, men man behøver ikke at bekymre sig om, at det bliver alt for vildt. Vil man have action fyldte oplevelser på vandet, kan man prøve surfing eller vandscooter, som ganske vidst er to vidt forskellige ting, men som vil garantere nogle adrenalin fyldte timer på vandet. Er man i nærheden af nogle bjerge og en stor flod, er rafting en fed oplevelse. Der er i hvert fald ingen tvivl om, at der vil være gang i den, så er man klar på at sejle ned ad en mindre vandfald i en gummibåd og svømme i iskoldt smeltevand, er det bare med at komme afsted.