Denne artikel kan indeholde sponsoreret indhold

Er du – ligesom så mange andre – blevet begejstret for lydbøger? Vil du gerne have masser af gode lydbøger med dig på ferien? Så læs med i dette korte skriv, hvor vi kigger nærmere på, hvordan du helt gratis kan høre lydbøger, når du er ude at rejse.

Få en gratis prøveperiode

Man kan ikke komme uden om, at de fleste lydbogstjenester koster en del. Som regel har man et abonnement, man betaler et månedligt beløb for. Påtænker du at skulle lytte til mange lydbøger også efter ferien, kan dette sagtens være pengene værd. Hos mange af tjenesterne er det imidlertid også muligt at få en gratis prøveperiode på eksempelvis to uger eller en måned. Skal du blot være på ferie i en kortere periode, hvor du har brug for lydbøgerne, kan dette altså være en løsning. Du kan finde de bedste hjemmesider med lydbøger her.

Lån dine bøger på biblioteket

Ligesom du kan låne massevis af forskellige bøger på biblioteket, kan du faktisk også låne lydbøger. Det er ganske gratis at lytte til lydbøger hos biblioteket, og der er et glimrende udvalg. Vil du slippe for at skulle melde dig til en betalt service, er dette værd at overveje i stedet. Ligeledes er det muligt at lytte til lydbøger ganske gratis hos Danmarks Radio, så du kan passende få noget ud af dine licenspenge på denne måde, når du mangler underholdning på ferien.

Vær opmærksom på dit dataforbrug

Uanset hvordan du vælger at lytte til dine lydbøger, når du er på ferie, skal du være opmærksom på dit dataforbrug. Der skal bruges internet for at hente lydbøger, og hvis du er i udlandet, skal du altid være opmærksom på dit internetbrug. Som regel skal din lydbog blot downloades en enkelt gang, hvilket du kan gøre hjemmefra, inden du begiver dig afsted. Sørg derfor gerne for at være på forkant og få fundet dine bøger, inden ferien starter.