Denne artikel kan indeholde sponsoreret indhold

Skal du på campingtur i den kommende fremtid? I så fald er der forskellige ting, du bør være særligt opmærksom på, og som du bør forberede grundigt hjemmefra. Det er vigtigt, at du sørger for at være godt forberedt inden en campingtur, da det danner grundlaget for, hvor god en tur du får. Det er således vigtigt, at du sørger for at gøre alt forarbejdet forinden, der er nødvendigt for, at du får den bedste tur. Heldigvis er der masser af gode råd at hente her i artiklen, hvor du kan læse meget mere om, hvordan du forbereder dig bedst muligt til din kommende campingtur.    

Anskaf dig et gyldigt campingpas

Først og fremmest er det vigtigt, at du sørger for at anskaffe dig et campingpas. Det er nemlig obligatorisk på stort set alle campingpladser i Danmark og i Sverige. Et campingpas fungerer som et ID-kort, når du er på en campingplads, hvorfor du slipper for at skulle give dit rigtige pas. Herefter bør du planlægge din rute, så du har en nogenlunde idé om, hvor turen skal gå hen. I forbindelse med dette bør du være opmærksom på, at såfremt det er højsæson, bør du booke en plads på den pågældende campingplads forinden, da det her er særligt populært at tage på campingferie – og dette gør sig særligt gældende for campingpladser i det sydlige Europa.


Dette campingudstyr bør du medbringe

Der er naturligvis også forskelligt udstyr, du bør medbringe på din campingtur. Det gælder alt fra drikkevarer, konserveres og gryder til bøger, tøj og campingmøbler. Ydermere kan det også være en god idé at pakke klude, papir, service og viskestykker. Udover det skal man naturligvis huske campingspejle, som fås i forskellige størrelser og modeller. I forhold til udstyr er det vigtigt, at du sørger for at pakke praktisk og logisk. Det gør du blandt andet ved at overveje vægtfordelingen i vognen, og her bør du fokusere på at pakke de tunge ting i bunden og de lette ting øverst i vognens overskabe.   

Vær opmærksom på campingvognens vægt

Når du skal pakke til turen, er det vigtigt, at du ikke overskrider campingvognens maksimale vægt, hvorfor du bør være særligt opmærksom på dette. Det kan derfor være en god idé at veje de ting, du gerne vil medbringe, og på den måde får du et godt overblik over, hvor meget vægt vognen indeholder. I forbindelse med dette kan det være fordelagtigt at investere i speciallavet campingudstyr, da det både fylder og vejer mindre, og det er desuden lavet af materialer, der er sværere at ødelægge.

 

Sørg for at have styr på vejafgifter og vigtige papirer

Det er desuden vigtigt, at du har styr på vejafgifter og papirarbejde inden afgang. I stort set alle lande ned igennem Europa er du nødsaget til at betale motorvejsafgifter, tunnelafgifter og broafgifter. Der kan også være krav om, at du skal have et motorvejsmærkat, mens andre lande kræver, at du har to advarselstrekanter, såfremt du kører med en anhænger. Når det gælder papirarbejdet, er det vigtigt, at du sørger for at medbringe registreringsattest på både din campingvogn og bil, og det gælder for hele turen.