Denne artikel kan indeholde sponsoreret indhold

Krykkerne må ikke begrænse dig, når du tager på ferie. Planlæg i stedet ferien, så den passer til dig. Her er seks ting, du bør overveje.

Din ferie skal være afslappende og givende, og det kan sagtens lade sig gøre, selvom du har brug for krykker. Hvis blot du er opmærksom på at tænke dine hjælpemidler ind i din planlægning, så er
begrænsningerne i dine oplevelser og muligheder ganske små.

 

Din sundhed som gangbesværet turist

Som gangbesværet bør du have ekstra fokus på:

  • Dit kredsløb (Rejs dig op – brug støttestrømper)
  • Din væskebalance (Drik vand + sødt og salt)
  • Dit immunforsvar (Sørg for varieret og vitaminrig kost)
  • Din kondition (Bevæg dig – også hvis det er besværligt)

Det kan være fristende at skifte krykkerne ud med en stok, men især på en ferie er det en dårlig idé, for krykkerne støtter dig bedre. Spørg i hvert fald lægen eller fysioterapeuten først, før du lader dine krykker blive hjemme.

 

Aktiv ferie med krykker

Jo mere aktiv en ferietype du vælger, des større begrænsninger vil du opleve.
Men du må ikke snyde dig selv for store oplevelser i naturen. Hvis familien skal på skiferie eller cykelferie, kan du sikre dig de gode oplevelser med familien i deres mindre aktive timer. Du kan sagtens læse bøger og nyde naturen, mens de andre er aktive. Når de så kommer tilbage, kan du nyde jeres familiesammenhold. Og husk, at der findes masser af let tilgængelige lokale naturture.

 

Storbyferie med krykker

Hvis du tager på storbyferie, kommer du nok til at bruge lidt ekstra tid og penge på transport. Mange storbyer har rundtursbusser, som bringer dig helt tæt på de største attraktioner. Ofte finder du også cykeltaxaer, lige hvor du har allermest brug for dem. De kan komme rundt på steder, som andre besøger til fods.

 

Bilferie med krykker

Din læge har I forvejen orienteret dig om, hvorvidt du selv kan køre bil. Som gangbesværet må du regne med at skulle holde lidt flere pauser. Det er også en god idé at dele selve køreopgaven med nogen med friske ben. At køre i mange timer ad gangen er en stor opgave, og hvis du ikke er helt vant til dine fysiske begrænsninger, bør du afsætte længere tid til turen end normalt.

 

Bustur med krykker

På bustur er du i trygge hænder. Alle busselskabers chauffører er vant til at hjælpe brugere af både krykker, rollatorer og kørestole med at komme sikkert ind og ud af bussen. Mange busture er planlagt efter, at ældre og gangbesværede skal kunne deltage med fuldt udbytte. Ofte får du god guidning i bussen, som også byder på langt bedre udsyn end en personbil.

 

Må jeg have krykkerne med på flyet?

Flyselskaber er generelt meget imødekommende over for alle typer af handicap og begrænsninger, når blot du gør opmærksom på det i god tid. De fleste lufthavne har særlige services for gangbesværede, så du slipper for udmattende gåture din håndbagage fra security til gate. Og hjælpemidler er velkomne både i lufthavnen og på flyveren.
God tur!