transportform

Hvilken transportform er bedst for klimaet?

Hvis du er klimabevidst og ikke ønsker at belaste kloden unødigt, har du måske holdt dig fra flyrejser i længere tid, eller i hvert fald som minimum skåret ned for disse. Det har du bestemt gjort klogt i, for fly er en af de rejseformer, som udleder en stor del CO2, hvilket er med til at forværre den potentielle klimakrise, hvor står overfor.

Selvom man er klimabevidst, kan man dog sagtens føle en trang til at forlade de kendte græsgange herhjemme og komme udenlands for at opleve nye kulturer, møde nye mennesker og generelt få nye indtryk. Men hvordan gør man så det, når flyrejser er no-go? Det kan du blive klogere på i denne artikel, som er udarbejdet i fællesskab med Eltjek24.dk, hvor du blandt andet kan danne dig et overblik over de billigste elselskaber.

 

Drop flyet og tag toget

Hvis du vil rejse miljøvenligt, kan du hverken tage bilen eller flyet, for begge udleder betydelige mængder gasser, som er klimabelastende. Jo flere personer, du fylder i bilen, des mindre vil udledningen være pr. passager, men selvom hvert et sæde er optaget af en passager, er det stadig ikke en specielt miljøvenlig rejseform.

Et fly bruger massevis af brændstof, som udleder CO2, og derfor er en flyrejse heller ikke umiddelbart en god idé, hvis man ikke vil bidrage negativt.

Det efterlader os med tog, som ifølge en EU-undersøgelse er den mest miljøvenlige rejseform lige nu. Næsten i hvert fald. Det er nemlig, viser undersøgelsen, stadig bedre at gå eller cykle, men af praktiske årsager er dette sjældent en mulighed, når man skal besøge udlandet.

I undersøgelsen fremgår det også, at flyet faktisk i nogle tilfælde er et bedre rejsemiddel end bilen – især hvis man flyver langt.

 

Skal du flyve, er det en fordel at flyve lange distancer

Afhængigt af hvor i landet, du skal hen, kan det være en nødvendighed at tage flyet, da det simpelthen ikke er muligt eller realistisk at komme frem på andre måder.

Hvis du absolut skal flyve, viser undersøgelsen fra EU, at det er bedre at flyve lange end korte distancer. Det er nemlig især når flyet letter og lander, at der forbruges meget brændstof, og da typisk ikke skal lande og lette flere gange undervejs, kan det være en fordel at flyve langt, da miljøbelastningen ikke ændrer sig synderligt.

 

I fremtiden kan du flyve grønt

Der er ingen grund til at tro, at efterspørgslen på flyrejser ikke forbliver lige så høj, som den har været tidligere, så vi tror ikke, at flyrejser forsvinder. Inden vi for alvor kan sætte os ombord på et fly og rejse til varmere himmelstrøg, skal der dog gøres noget ved flyene, så de ikke belaster klimaet. Der kan ikke umiddelbart være meget tvivl om, at grønne, klimaneutrale flyrejser nok skal blive en ting før eller siden, men indtil den dag kommer, er du altså nødt til at tage toget, når du skal rejse, hvis du ikke vil forurene unødigt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

On Key

Related Posts