Denne artikel kan indeholde sponsoreret indhold

Hvad skal man se i Barcelona? Du kan blandt andet se stadionet Camp Nou, Antoni Gaudis eventyrlige arkitektur og det historiske middelalderkvarter.

I Barcelona finder du en helt unik kombination: storby og strand lige ved siden af hinanden. Det er ikke mange steder, hvor du kan kombinere en dag på museer eller shopping med nogle afslappende timer på stranden. Det skulle da lige være herhjemme i København, hvor du i løbet af kort tid kan ligge på Amager Strandpark.

Det er dog ikke kun på grund af stranden, at du skal besøge Barcelona. Det er også på grund af den stemningsfulde gotiske bydel, det verdensberømte fodboldhold og den finurlige og anderledes arkitektur, du finder her.

La Sagrada Familia

Byggeriet af denne gigantiske kirke begyndte i 1882 og er – tro det eller ej – faktisk stadig ikke færdig. Det er dog muligt for dig at komme ind og se kirken allerede. Det er et imponerende syn at stå i den store kirke, der emmer af kristen symbolik, samtidig med at den føles langt mere moderne end mange andre katedraler i samme størrelse. Du kan også nyde udsigten over Barcelona fra et af kirkens tårne. Det er en god ide, at du kommer tidligt om morgenen, da der ofte er lang kø til kirken.

Kirken er designet af Antoni Gaudi, der en af byens mest kendte bysbørn. Han har en meget personlig og eventyrlig stil, og du vil opleve flere bygningsværker i byen, der bærer hans karakteristiske præg.

Parc Guell

Parc Güell

Planen var egentlig, at Parc Güell skulle være en haveby efter inspiration fra England. Det er dog kun to af de planlagte 60 huse, der blev bygget. I stedet er parken i dag et yndet udflugtsmål for både lokale og turister. Her er det muligt at slappe af og nyde den grønne park og de mange finurlige statuer, gelændere og meget andet, som Antoni Gaudi har fundet på.

La Rambla og Barri Gotic

Barcelona byder dog bestemt ikke kun på Antoni Gaudis skæve og skøre arkitektur. Barri Gotic er den gamle middelalderby, hvor gaderne er smalle og labyrintiske, og det er nemt at føle sig sat flere hundrede år tilbage i tiden.

Ramblaen er en 1,2 kilometer lang gade, der går gennem kvarteret. Der kan du opleve en række butikker, et marked og ikke mindst gademusikanter, gøglere og levende statuer, der alle prøver at betage dig. Strøget er meget populært blandt både turister, lokale  – og lommetyve.

Camp Nou

FC Barcelona Museet

Det er selvfølgelig ikke muligt at sige Barcelona uden at sige FC Barcelona. Fodboldholdet er med til at samle byen, og er du i byen, når der er hjemmebanekamp, bør du bestemt prøve at få billetter. Det er dog både svært og dyrt, så det handler om, at du er ude i god tid.

Kan du ikke komme ind til en fodboldkamp, kan du i stedet besøge FC Barcelona Museet. Der kan du se trofæer, fotografier og meget andet, men det virkelige highlight ved besøget er, når du får lov at se stadionet Camp Nou. Du ser blandt andet spillerbænkene, presselogen og omklædningsrummet – områder, der ellers er lukket for offentligheden.