Denne artikel kan indeholde sponsoreret indhold

Studieturene i gymnasiet er hvor de bedste minder skabes. Fagligt bliver du udfordret på en anden måde, hvor du får indsigt fra den store verden. Måske får du bedre kendskab til erhvervslivet på jeres aktiviteter eller bliver du klogere på kulturelle forskelle. En studietur bidrager med rigtig meget, og socialt er der ikke noget sjovere end at være på tur med sine bedste venner i udlandet. Der er på en studietur også rig mulighed for at udforske under eget ansvar, som kun bidrager til en god tid med dine venner.

 

I denne guide har vi samlet vores erfaringer med studieture, og hvad I skal huske inden og undervejs på rejsen.

Destinationer

I Europa rejser de danske gymnasieklasser oftest til byer såsom Dublin, London, Berlin, Rom, Malaga og Barcelona. Alle disse byer har noget helt særligt, hvor der er meget at se med klassen eller på egen hånd, hvis programmet tillader det.

 

I London kan I besøge London Eye, Big Ben, Buckingham Palace eller Lloyd’s building. London er en utrolig interkulturel by, hvor der bor hele 9 millioner mennesker. Af disse mennesker er ca. 12% fra Indien, Pakistan eller andre asiatiske lande. Ydermere er 7% af populationen afrikansk. Der er tale om meget diversificerede etniciteter, hvorfor hele bybilledet og områderne er ganske spændende at udforske. Særligt hvis I er en klasse, der som studieretning har fokus på kultur.

 

Rom er kendt for Colosseum, Peterskirken og ikke mindst madkulturen. Den skal I helt sikkert udforske og gå på opdagelse i.

 

I Spanien er Barcelona og Malaga de populære destinationer, som dels minder om hinanden – særligt kulturelt. Der er langt mere storby over Barcelona, hvilket også gør byen unik. Her har man stadig et fantastisk landskab og nogle flotte strande, men man oplever også en dynamisk stemning i byen med forskellige områder og mennesker.

Dette skal I huske på studieturen

Det første I skal huske er passet og det blå sygesikringskort. Det giver måske sig selv, men særligt det blå sygesikringskort kunne man godt glemme. I EU giver det jer de helt samme rettigheder til at komme på hospitalet eller til lægen, som de lokale indbyggere har. Dette gælder ligegyldigt hvor i EU, I befinder jer. Derudover kan det være rart at huske praktiske sko. Vi kan ikke komme uden om, at man går rigtig meget på en studietur. Der er mange ting, der skal nås at ses i løbet af dagene, og derfor går man typisk fra A til B. Slutteligt bør I overveje at medbringe en adapter, afhængigt af hvor I rejser hen.

 

Minder på studieturen

Husk at tage masser af billeder, når I er afsted. Du får nogle uvurderlige minder med dine bedste venner, som du for alt i verden gerne vil se tilbage på senere hen. Sørg også for at udforske byerne på forhånd ud fra de aktiviteter, I godt kan lide. Eksempelvis er der gode muligheder for at se fede fodboldkampe i alle ovennævnte byer. Fodbold og sport er altid populært, og en stadion oplevelse i en europæisk storby vil I næsten ikke være foruden!

 

Slutteligt anbefaler vi, at klassen eller skolen klæder sig ens med studietrøjer. Det er en symbolsk beklædningsgenstand, som vil forevige mindet om jeres studietur. Derudover er de flotte og kan bruges i lang tid efter turen som et symbol på jeres uforglemmelige tur.

 

Vi håber, at disse råd kan hjælpe jer på vej inden og efter turen! Rigtig god tur.