Patagonia

Patagonia er navnet på det latinamerikanske kontinents sydligste spids. Den vestlige del af dette område er Chilensk og faktisk også den mest interessante del, idet den består af hundreder af øer, fjorde og kanaler.

Patagonia

Patagonia


Dele af Patagonia områdets fantastiske natur er i dag naturreservater, hvor man kan studere det rige plante- og dyreliv med f.eks. pingviner som kan opleves i de fjerneste egne. Patagonia byder på mange spændende oplevelser. bl.a. kan man sejle gennem de mange kanaler i ø-riget og nå frem til San Rafael-lagunen som er en lille indgang til Stillehavet. Lagunen måler ca. 10 gange 15 km, og er mest kendt for sin 30.000 år gamle hletcher, hvorfra store stykker is af og til brækker af og styrter i vandet. Der er flere måder, man kan komme til San Rafael på, -lige fra fragtbåde der gerne medtager et par eventyrlystne rejsende, og til luxus-linere der tilbyder mere komfortable rejser med stop undervejs ved varme kilder, små fiskerlandsbyer og andet.

Patagonia’s centrum er Punta Arenas, som er et udgangspunkt for udforskningen af de facinerende Magellan-kanaler og Antarktis. Lidt længere nordpå ligger Puerto Natales, som er centrum for naturreservatet Torres del Paine. Dette områdes 242.000 hektarer byder på et væld af floder, søer, laguner, vandfald, gletchere og utrolige bjerge som på deres højeste punkt er 3.500 meter. Ligeledes er dyrelivet meget varieret. Her finder man bl.a. ræve, harer, spætter, høge og kondorer, der ikke lader sig forstyrre af nysgerrige fremmede. Med udgangspunkt i et af de otte kontorer i området, er det muligt at foretage eskursioner til fods eller til hest, ligesom bjergbestignings- og fisketure kan arrangeres. Der er mulighed for overnatning på div. hoteller, hytter og campingsteder.