Diamond Head Crater

Diamond Head Crater er navnet på en vulkansk tuf kegle på Hawaii-øen Oahu og kendt hawaiianerne som Lēahi, sandsynligvis fra Lae ‘browridge, forbjerg’ plus ahi ‘tun’, fordi formen af Ridgeline ligner formen på en tun er dorsal fin. Dens engelske navn blev givet af britiske søfolk i det 19. århundrede, som antog calcitkrystaller indlejret i rock for diamanter.

Diamond Head er et definerende træk ved den opfattelse, kendt for beboere og turister i Waikiki ens. Den vulkanske tuf kegle er en USA State Monument. Medens en del af den tjener som en platform for antenner, som anvendes af den amerikanske regering og er lukket for offentligheden, krateret nærhed til Honolulu s resort hoteller og strande gør resten af det til en populær destination.

En 0,75-mile (1,1-km) vandretur fører til kanten af krateret overkant. Skiltning ved trailhead sige, at hike tager 1,5-2 timer tur-retur, og anbefaler, at vandrere bringe vand. Selvom det ikke er svært, tegnene siger også, at hike ikke er en afslappet én: de mest uasfalterede trail vinden over ujævn rock, bestiger 74 trin, derefter gennem en tunnel og op et andet stejle 99 trin. Næste er en lille oplyst tunnel til en smal vindeltrappe (43 trin) inde i et kystnært artilleri observation platform bygget i 1908. Fra topmødet over observation platform både Waikiki og Stillehavet kan ses i detaljer.
Diamond Head Crater
Vulkanen Diamond Head Crater er et symbol på den verdensomspændende anerkendelse af Hawaii-øerne, på grund af dette, er Diamond Head vid udstrækning anvendes til kommercielle formål (se Diamond Head (film) og Diamond Head (band)). Mange souvenirs fra Hawaii og surf shop logoer rundt om i verden bærer vulkanens karakteristiske silhuet

[sibling-pages]