Montreal

Montreal, Quebec er den næststørste by i Canada.

Den gamle del af byen var stadig stille, og jeg nød en peacefull spadseretur gennem de brostensbelagte gader. Jeg ledes ind i et af Montreals Turistbureau, som ligger lige ved det sydvestlige hjørne af Rue Notre Dame og Place Jacques Cartier at bestanden op på kort og stille forskellige spørgsmål i forbindelse med hjælpsomme personale.

Old Montreal i morgen har en sådan europæisk føler det, med de små caféer bare oprette butik og lokale beboere bliver klar til at gå på arbejde. Den rolige afslappet atmosfære kontrast ganske kraftigt med den sædvanlige hektiske trængsel og travlhed, vi er så vant til i vores nordamerikanske storbyer.

Efter en afslappende tur, der tillod mig at beundre arkitekturen og de smalle gader og gyder jeg vendte tilbage til Place d’Armes, hvor min gamle Montreal Walking Tour, der leveres af autoriserede turistguider fra Guidatour, ville starte kl 11:00. Mødestedet var lige uden for Notre-Dame-katedralen og vores to rejseledere ventede allerede. Vores engelsktalende gruppe vil blive varetaget af Louis mens det fransktalende gruppe var overdraget til en anden guide, Bruno.

Elleve af os turister købmandsbutikker omkring Louis og i hans charmerende franske accent endnu perfekt engelsk begyndte han at uddanne os om historie og arkitektur i Old Montreal, tilføjer en dosis på subtil humor. Naturligvis vores tur startede med basilikaen Notre Dame, sandsynligvis Montreal mest besøgte bygning. Louis tog os inde i basilikaen, og vi opdagede, at CAD 15 adgangsbilletten til den walking tour faktisk dækker de $ 4, at basilikaen afgifter for optagelse.

Den Basilica af Notre Dame er en storslået gotisk genoplivning kirke, designet ironisk nok af den protestantiske irsk-amerikanske arkitekt James O’Donnell, der også havde designet kirker i New York City, og bygget mellem 1824 og 1829. Ud over en fantastisk gotisk genoplivning eksteriør, tilbyder Notre Dame en dramatisk interiør, med en dyb blå loft, der er dekoreret med gyldne stjerner. Det er en af ​​de mest usædvanlige kirker jeg har set og dens visuelle effekt er forbløffende.

Louis forklarede os, at for omkring Can $ 2000 kan du blive gift i denne kirke, men selvfølgelig er der en venteliste på mindst to år. Berømtheder som Quebecois sanger Celine Dion og hockey stor Mario Lemieux blev gift her. Notre-Dame Basilica var også placeringen af ​​tidligere premierminister Pierre Elliot Trudeau begravelse, Canadas mest kendte premierminister. Louis derefter tog os gennem siden kapel ud i Wedding Chapel, officielt kaldet “La Chapelle Notre-Dame du Sacré-Coeur”, som desværre blev alvorligt skadet ved en brand i 1978. Meget af træværket er blevet rekonstrueret i en mere moderne stil, men kapellet er stadig et imponerende rum.

Efter vores første introduktion til Montreal arkitektur gik vi mod vest kun et par skridt på Rue Notre-Dame og havde et kig på Montreal ældste bygning: den gamle seminarium eller “Vieux Seminaire Saint-Sulpice”. Bygget i 1683 af Sulpician præster, denne bygning bruges til at være en herregård, hvorfra Præsterne forvaltet deres store jordlodder. I de tidlige år af Montreal historie, blev byens borgere udsat for hyppige angreb fra Iroquois, og den gamle Seminary repræsenterede et fristed i et sted, der var stadig mest vildmark. Den karakteristiske offentlig ur blev installeret i 1701 og er blandt de ældste sådanne tidtagere i hele Nordamerika.

Vi derefter stoppede for at beundre Place d’Armes, lige foran basilikaen, såkaldte fordi det bruges til at være et sted for militære manøvrer samt for religiøse processioner. Place d’Armes er en veritabel samling af arkitektoniske historie. The New York Insurance bygning, der går tilbage til 1888, var den første bygning til at installere den nyopfundne elevator, på det tidspunkt, hvilket gør det den højeste bygning i hele Montreal. The Hotel Place d’Armes lige nord, oprindeligt fem etager høj, havde faktisk tre historier påføres, når bygningen blev eftermonteres med en elevator.

Den Aldred Building er et fint eksempel på Art Deco skyskraber arkitektur og i mange år var det den højeste bygning i Montreal. Louis ganske passende henvist til Trådte tilbage skysraper design som bryllupskage arkitektoniske stil. I midten af ​​Place d’Armes er overvåget af en statue af Paul de Chomedey, Sieur de Maissoneuve, der grundlagde Montreal i 1642.

Den nordlige ende af Place d’Armes er indehaver af et arkitektonisk vidunder: Bank of Montreal bygning. Grundlagt i 1817 som den første bank i Canada, Bank of Montreal besluttet at bygge en imponerende hovedkvarter i 1847 og skabte en neoklassisk ydre modelleret efter den romerske Pantheon. Interiøret blev fuldstændig redesignet i 1904 til 1905 af den berømte New York arkitektfirma McKim, Mead og White med en storslået banksal modelleret efter en romersk basilika.

Tekst vest for St. James Street (eller rue St-Jacques), Louis forklarede, at dette bruges til at være Canadas business center i løbet af det 19. århundrede. Mange canadiske banker havde deres hovedkvarter her, indtil de blev flyttet ind i downtown Montreal eller senere til Toronto. Jernbane-og speditionsvirksomheder havde også hjemsted her, mange af dem grundlagt af indvandrere fra Skotland.

Den arkitektoniske mix på rue St-Jacques er imponerende og Louis påpegede et eksempel, der er for nylig blevet renoveret og reinkarneret som den ekstremt fornemme St. James Hotel. Dette trendy boutique-hotel tilbyder en penthouse suite, som kan lejes for omkring $ 5000 en nat (lavsæson), og det er en favorit hangout af berømtheder. For blot at nævne et enkelt eksempel, Madonna netop opholdt sig på St. James nylig i slutningen af ​​juni under hendes Montreal koncert stop.

En anden virkelig imponerende arkitektonisk juvel kom til syne: Den tidligere hovedkontor Royal Bank, hvis konstruktion begyndte i 1928 i henhold til design af berømte New York skyskrabere eksperter York og Sawyer. I lang tid denne bygning var den største i det britiske imperium. Designet er præget af en florentinsk palads og de imponerende høje lofter Riddersalen funktion de våbenskjolde af otte af Canadas ti provinser.

Desværre ingen fotografering var tilladt i enten Bank of Montreal eller fra Royal Bank bygninger, men de er forbløffende eksempler på arkitektoniske stilarter fra forskellige epoker. Louis derefter tog os gennem de smalle gader i Old Montreal mod byens havnefront og fødestedet for byen. Som en vigtig havneby og shipping center, var mange af de bygninger i Old Montreal lagerbygninger featuring store windows at lade i en masse af naturligt dagslys. Dette var for at reducere risikoen for brand, som ville have været forårsaget af kunstig belysning på det tidspunkt, bringes i fare dyrebare last, at disse bygninger blev opbevaring.

Jeg holdt spørger Louis talrige spørgsmål om arkitektur og sociale historie Montreal. Hans kendskab til arkitektur var imponerende, og at sammenligne arkitektoniske stilarter, blev han refererer adskillige andre kendte bygninger i andre byer som New York, Toronto, Boston og Chicago. Han nævnte, at en masse af historiske bygninger blev revet ned i Montreal i løbet af 1960’erne som i så mange andre nordamerikanske byer, men heldigvis den arkitektoniske konservering bevægelsen vokset i styrke og i dag hele Old Montreal er beskyttet.

Old Montreal vansmægtet for en række årtier siden de fleste af handlingen var flyttet downtown, men i de sidste fyrre år Vieux Montréal har oplevet en vækkelse, som begyndte med den store internationale begivenhed på Expo 67. I dag har mange af disse tidligere lagerbygninger blevet omdannet til dyre lejligheder og Louis meddelt mig, at selv en lille studio lejlighed sandsynligvis vil hente en pris på mindst en halv million dollars. Old Montreal har lavet en vellykket overgang fra et tidligere kommercielle distrikt til et levende turisme, underholdning og boligområde.

Tæt på havnefronten vi ankom til Place d’Youville, en langstrakt offentligt rum, der er placeret på den tidligere flodleje af Rivière Saint-Pierre, der blev kanaliseret i 1830’erne og til sidst dækket over og tørret helt ud. The History Centre of Montreal er en tidligere brandstation og et sjældent eksempel på flamsk arkitektur i Quebec.

Kun et par skridt øst er Montreal Museum for Arkæologi og Historie ved Pointe-à-Callière. Det er meget sjældent at vide præcis, hvor en by blev grundlagt, men Montrealers vide præcis, hvor deres by først kom til at være: på en smal stribe land mellem St. Lawrence og Saint-Pierre-floden. Lige der de første bosættere bygget Fort Ville-Marie, ved hjælp af jord og træstolper. Som en kendsgerning, på 17 maj 1642 Far Vimont holdt en masse fejrer grundlæggelsen af ​​Montréal, med deltagelse af Sieur de Maisonneuve, Jeanne Mance og nogle af de andre stiftende kolonister.

I dag er museum består af seks bygninger og introducerer de besøgende til byens historie i de mest innovative måder. Der er endda en arkæologisk udgravning her, opgravning yderligere viden om byens historie. Forskellige festivaler, herunder en multikulturel festival og en historisk marked weekend er også afholdt en Pointe-à-Callière.

Vores rute tog os tilbage op til Notre Dame Street. Den tidligere Palais de Justice, bygget mellem 1849 og 1856, er et fint eksempel på canadisk nyklassicisme. I dag er bygningen huser Quebec Court of Appeal. På tværs af gaden er Ernst Cormier Building, åbnede i 1926 og opkaldt efter den berømte arkitekt som også designet den største pavillon på Université de Montreal samt dørene til De Forenede Nationers hovedkvarter i New York City.

Vores tur gennem Old Montreal passende kom til en ende på Place Jacques-Cartier, den let skrånende fornemste offentlige rum af gamle Montreal. Talrige restauranter med udendørs terrasser linje begge sider af pladsen og centrum har en bred vifte af træ boder, der sælger blomster, kunst og souvenirs. Den nordlige ende af pladsen er overset af en statue af admiral Horatio Nelson, som nysgerrigt vender væk fra Montreals havneområdet. Statuen er et vidnesbyrd om den magt købmænd britisk afstamning, der ønskede at fejre den britiske nederlag i den franske og spanske flåde i slaget ved Trafalgar.

Den nordøstlige ende af Place Jacques Cartier er placeringen af ​​Montreals City Hall, bygget i det andet kejserdømme stil og åbnede i 1878. En brand ødelagde taget og det indre af bygningen i 1922 og taget blev rekonstrueret i 1926 i lighed med rådhuset i Tours, Frankrig. I dag er Montreal Rådhus stadig placeret i den historiske bygning.

Place Jacques-Cartier var en passende sted at afslutte vores tur til Old Montreal og alle i publikum takkede Louis profusely for deling hans lokal indsigt og viden. På dette tidspunkt var det næsten 1 pm, og min mave fortalte mig, hvad det var tid for: frokost på Café du Chateau.