Lovina

Lovina er en rolig kystby vest for byen Singaraja på øen Bali i Indonesien.

Lovina er et relativt nyt navn opfundet i 1950’erne af den afdøde konge af Buleleng (Buleleng Regency) Anak Agung Panji Tisna, med et godt øje for den fremtidige turisme-baseret udvikling. Det startede med små lodge bygget på sin egen jord og hedder Lovina. Efter at have gået gennem kamp af op-og nedture, samfundet endelig accepteret tilstedeværelsen af Lovina. Nu selv, af hensyn til turismen, brugte Lovina for navnet af syv traditionelle landsbyer, som alle lidt fusionere til én på en ti kilometer lang strækning af hovedvejen der knus den nordlige kyst vest for Singaraja: Temukus, Kalibukbuk, Anturan , Pemaron, Tukad Mungga, Banyualit og Kaliasem. Kalibukuk er det vigtigste knudepunkt for Lovina, og er ofte tænkt på “Lovina bymidte”.

Hele kyststrækning i Lovina er omkranset af ganske smalle sorte sandstrande, som er adgang til med et væld af små baner, der løber vinkelret på øst-vest kystvejen. Strandene er generelt sikker for svømning, og vandet i Balis nordkyst, i direkte modsætning til den voldsomme brænding i syd, er relativt rolig.

Dykning, snorkling og delfinudflugter er de vigtigste aktiviteter, men måske mere end noget andet, det er et område, hvor de kan slappe af og tage i en meget langsom, traditionel tempo i livet. Det kan få en smule overfyldt i juli og august, men uden for denne højsæson, er dette en rolig del af øen.

Lovina har også et stort antal caféer. Nogle af disse virksomheder ikke sælger te og sandwich. De giver ofte højt, levende musik, hvor lånere kan deltage, og det er ikke usædvanligt at se udlændinge jamming med lokalbefolkningen