Rejseguide Dhidhdhoo

 

Billige flybilletter til Male på Maldiverne

Dhiddhoo er hovedstaden i Haa Alif Atoll administrative opdeling på øerne i Republikken Maldiverne. Øen ligger på den nordvestlige spids af Tiladummati Atoll og er adskilt fra Ihavandhippolhu Atoll ved den dybe Gallandhoo Kandu kanal.

Oprindeligt øen var 52 hektar stor, og efter en mega landindvinding projekt iværksat i 2010, er det samlede areal nu på omkring 85 hektar. Delstaten var inddæmmet for at imødekomme behovene i den voksende befolkning og industri. Der er nogle anslået 4500 mennesker, der bor i Dhidhdhoo, og det er den anden største befolkning i den nordlige del af Maldiverne.

Historisk set var øen ubeboet, og det var under administration af Utheemu Gadhuvaru. Øen var beboet omkring 19. århundrede, da folk i Dhonakulhi forlod deres ø at flygte fra invasionen og raids af Pirates of Malabar.

Øen Dhidhdhoo er en af ​​de få øer i Maldiverne, der er sikkert fra stofmisbrug og bande kampe og andre sociale forbrydelser. Folk på øen er meget gæstfri og fredselskende.

De mennesker er flittige og berømt for hårdtarbejdende. Og et eksempel på dette er den møjsommelige ADK, populært kendt som Dhidhoo Ibrahim Kaleyfaanu. Han var en af ​​de få i Maldiverne, der havde nogensinde er bygget sådan en formue som hjalp mange maldivere især folk Dhidhdhoo. Han var den første person, der mekaniserede de fiskerfartøjer i Maldiverne, som stadig er rygraden i Maldiverne økonomi.

Dhidhdhoo