Rejseguide El Gouna

El Gouna er en selvstændig by, bekvemt placeret lige nord for Hurghada, med udvalgte resort hoteller og små kroer langs dens marina, velplejede 18-hullers golfbane, international skole og et hospital med trykkammer, privat lufthavn og en udvej-dækkende transport gør den lille, men livlig by tilgængeligt for alle at nyde.

Ligesom mange andre folkeslag har rejsende fra Skandinavien høje krav til feriedestinationen. Vi vil have sol, natur, historie og mulighed for en masse aktiviteter. El Gouna lever ikke bare op til de krav, men gader og pladser er samtidig utroligt hyggelige, det er nemt at komme rundt i byen, og de lokale indbyggere skaber en afslappet og gæstfri atmosfære. Og med 360 solskinsdage om året i El Gouna er den egyptiske ferieby en perfekt feriedestination året rundt.

En ferie i El Gouna er virkelig færdig: butikker, elegante restauranter og pubber er overalt, en bred vifte af sportsaktiviteter, herunder dykning, kite surfing, Ridning, verdensklasse kurbade.

Top aktiviteter og udflugter rundt og fra El Gouna omfatter:
Dykning: alomost hver hotel har sin egen Scuba Dive Center, hvorfra du kan udforske den nordlige del af Det Røde Hav. Top Attraktioner er vrag af Abu-Nuhas eller vraget af Rossalie Muller bag Tawila Island.

Start dagen på Sliders Cable Park eller hop med på en Segway-rundtur i byen, og shop amok i små butikker med lædervarer og boligindretning i høj kvalitet. Afslut dagen med et velsmagende måltid, der kan få selv det mest kræsne mundvand til at løbe, hos bl.a. gourmetrestauranten La Rotisserie med udsyn over golfbane og laguner, eller på Moods Restaurant & Beach Club, hvor der altid er livemusik og underholdning helt ud til vandet.

El Gouna

El Gouna

El Gouna  er En lokal ferieby

El Gouna ligger lige ud til Rødehavet langs en strækning på 10 km med hvide sandstrande. Det betyder vandsport i alverdens afskygninger og eksotisk dykning, men også fisketure og lækre både til leje. Hver strand har sit eget kendetegn, som fx Mongroovy Beach, der er internationalt anerkendt som et hotspot for kitesurfing, eller livemusikken ved Moods Beach, der får området til at summe af liv. Historieentusiasterne kan udforske Kongernes Dal og det majestætiske Luxor-tempel på en dagstur. Her er det hele.

Tag cyklen i El Gouna :
El Gouna er lille nok til at gæsterne kan gå til marinaerne og byens centrum, men stor nok til, at der er brug for transport til visse hoteller og strande. Tuk-tukkerne er billige og sjove, limousiner og taxaer er nemme at få fat i, men hvorfor ikke leje en cykel? På den måde bliver formen holdt ved lige og gæsterne kan nyde det lavere tempo og virkelig nå at nyde den hyggelige by og de smukke omgivelser. Det er muligt at leje cykler og de mest trafikkerede veje har cykelstier

Lokal atmosfære i El Gouna :
Det kan godt være, at El Gouna er bygget for turister, men de mere end 20.000 indbyggere fylder ligeså meget i gadebilledet som i enhver anden by. Det lokale fodboldhold, El Gouna FC, spiller i den egyptiske Premier League og stadionet har plads til 14.000 publikummer. Flere internationale universiteter som Technische Universität Berlin har afdelinger i byen, og på det lokale bibliotek kan børn i alle aldre opklare mysterierne i Egyptens lange, rige historie på et af landets kun seks culturama’er (kulturpanorama). Derudover er gadesælgere forbudt and tjenerne taler kun skandinaviske sprog, hvis de rent faktisk er fra Skandinavien.

Ren sjov med ren samvittighed

Økologiske ørkenvine
El Gouna har ikke bare sit eget landbrug, byen har også sit eget vinbrug, der producerer smagfulde, økologiske vine – også efter skandinaviske standarder. Druerne gror tæt ved Nilen, mens vinen bliver produceret i udkanten af feriebyen. Vinbrugets gæster kan komme helt tæt på produktionen samt få en smagsprøve på varianterne, der inkluderer Petit Verdot, Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah, Grenache, Vermentino og Chardonnay. Men spis en stor portion mad inden besøget – de er generøse med udskænkningen. Læs mere om vinbruget her.

Grøn strandsport
El Gouna tilbyder masser af muligheder for strandsport, fx eco-venlig snorkling, beach volley-turneringer og meget mere. Sveder gæsterne på Buzzha Beach ikke i forvejen, kan de komme op at køre over billard, bordfodbold eller almindelig fodbold. Et besøg på Mangroovy Beach byder til gengæld på kitesurfere for fuld vind. Stranden er blevet internationalt kendt som Rødehavets bedste kitesurfing-spot, så træd op på brættet eller læn dig tilbage og nyd den sol- og dragefyldte himmel.

 

Tawila Island: En rigtig ‘flugt til naturen’ fra byens travlhed til en rolig ø med funklende hvide sandstrande. Føle heldig dag for at se masser af delfiner undervejs til Tawila Island.

Galatea Boat: Gå til Gobal Island om bord dette komfortabel sejlbåd med en rummelig dæk & liggestole. Privat dagsture for dykning eller fisk grill til rådighed også.

Quad Runner: Opdag hemmelighederne i ørkenen, mens du kører dig selv i klitterne – en fantastisk følelse. Tidlig morgen og sol-sæt ture til rådighed.

Lagoon Trip: En tur i El Gouna med båd, hver onsdag og lørdag formiddag. Bookinger via Info Center i Tamr Henna, eller på hotel reception.

 

El Gouna er Egyptens mest miljøvenlige feriedestination

El Gouna sætter miljøet utroligt højt, og derfor er byen selvforsynende med egne, økologiske landbrug, vandforsyning, egen affaldshåndtering, der genanvender ca. 90% af byens affald, eget hospital og et solkraftværk er endda under udarbejdelse. Solkraftværket er en del en aftale mellem El Gouna og miljømyndighederne i Italien og Egypten om at gøre El Gouna CO2-neutral.

Under det niende Global Forum on Human Settlements blev El Gouna udnævnt som Global Green Town, på grund af byens store bestræbelser på at hjælpe miljøet. El Gouna er den første destination i Afrika og den arabiske verden, der bliver tildelt en af organisationens få udnævnelser. Forummet fandt sted i Columbia den 10. til 12. august og er sponsoreret af FN’s miljøprogram, UNEP.

Feriebyen er derudover også officielt anerkendt som Egyptens mest miljøvenlige feriedestination, og var drivkraften bag landets Green Star Hotel Initiative, der certificerer grønne hoteller og destinationer baseret på strenge, miljøvenlige krav. El Gounas mål er at gøre feriebyen til en destination for økoturisme uden at gå på kompromis med det høje serviceniveau eller de luksuriøse omgivelser.