Denne artikel kan indeholde sponsoreret indhold

Coronaens greb om Europa, og resten af Verden for den sags skyld, har ødelagt feriestemningen blandt millioner. I dag er næsten hele Verden orange på Udenrigsministeriets hjemmeside, hvilket betyder at ”alle ikke-nødvendige rejser frarådes”. Tyskland og dermed Berlin, er stadig gul, og er derfor ikke et risikoland endnu.

Din sidste mulighed for en rigtig storbyferie i år er derfor nok Berlin, som dog lige har haft den største smittestigning på én dag siden starten af Covid-19-pandemien tilbage i foråret. Flere end 800 nye smittetilfælde blev der meldt om tirsdag den 20. oktober.

Kan man stadig nå det?

Med den store stigning i smittede, og ikke mindst med tanke på udviklingen i andre europæiske lande, er det nok kun et spørgsmål om tid før Tyskland også bliver markeret som et højrisikoland. Hvis man planlægger at tage til Berlin, eller Hamborg eller München for den sags skyld, skal man dagligt gå ind på udenrigsministeriets hjemmeside og læse de seneste rejseanbefalinger. Og mens man er afsted på ferie, skal man også holde øje med udviklingen, så man kan nå at tage hjem inden de nye rejsevejledninger træder i kraft.

Denne artikel kan indeholde sponsoreret indhold

Uanset om rejsevejledningerne ændrer sig eller ej, skal man følge alle råd og påbud fra de danske, såvel som de tyske myndigheder. Der er nemlig mange smittede i øjeblikket, og man kan aldrig vide sig sikker.

Tag bilen

Hvis du vælger at tage af sted, er det en god ide at køre i bil. Det er kun en køretur på 6-7 timer, og er dermed hurtigere end tog og bus og ikke meget langsommere end at tage flyet. På den måde mindsker du smittefaren fra dig til andre og fra andre til dig. Denne risiko vil altid være der i offentlige transportmidler, selvom folk bruger mundbind.

Hvis der skulle ske det at landet lukker ned, eller at de danske myndigheder markerer Tyskland som risikoland, kan du med minutters varsel tage bilen og køre hjem igen. Men husk, at der kan være noget forsinkelse ved grænsen i disse tider.

Er det overhovedet det værd?

Mange spørger sig selv om det overhovedet er værd at tage på ferie i en by fyldt med restriktioner. Det kan der bestemt være noget om, og det er en vurdering man selv må tage. Der er helt sikkert nogle begrænsninger, der gør, at det ikke er helt så sjovt at tage til Berlin som normalt.

En by med færre turister end normalt gør selvfølgelig, at man bedre kan opleve byen som den var, inden Berlin blev en af de mest populære storbyer i Europa.

Hvis du vælger at tage af sted, skal du huske at nærlæse de gældende regler i Tyskland og Berlin. Der gives forholdsvis store bøder, hvis man ikke følger reglerne.