Denne artikel kan indeholde sponsoreret indhold

Hvad skal man se i London?  – London har utrolig meget at byde på, og det er derfor svært at svare endegyldigt på spørgsmålet: Hvad skal man se i London? Derfor er der også noget for alle, der kommer for at besøge byen. Det er lige meget, om du er til historie, øl, fodbold eller bare gerne vil spise god mad. Du kan finde det hele, når du besøger en af Europas største byer.

London er rig på slotte, borge og kirke

Er du til historie og flot arkitektur, vil London være et fascinerende sted for dig at besøge. Du kan se en lang række gamle bygninger, nogle af dem med over 1000 år på bagen. Dermed kan du virkelig få et indblik i, hvordan livet blev levet i London tidligere.

Du kan for eksempel se Buckingham Palace, hvor dronningen bor. Der er adgang for turister til dele af slottet, lige som vagtskiftet foran slottet også er en stor turistattraktion.

Derudover kan du også besøge slottet Tower of London med en mere dyster historie. Det har i mange år været brugt som fængsel for prominente fanger. Det var også her, at de blev tortureret og henrettet, hvis det kom så vidt. Udover den barske historie kan du også se de britiske kronjuveler, der bliver opbevaret der.

Oplev den engelske pubkultur med øl og snasket mad

En vigtig del af den engelske kultur er deres pubber. Der tager englænderne hen med deres kolleger og venner efter arbejde for at få en øl og lidt lækker, snasket mad. Det kan for eksempel være tærte, pomfritter og en steak. Pubberne er derfor ikke kun et sted, hvor de kommer for at drikke sig fulde.

Der er mange pubs i London, der er spændende at opleve. Det er derfor en god ide, at du tager på en pubcrawl en af de dage, hvor du er der. Det kan for eksempel være til nogle af disse pubber:

  • The Lamb & Flag: Ligger lidt væk fra turistgaderne, hvilket gør det til en mere autentisk oplevelse.
  • The Mayflower: Hyggelig indrettet med mange små kroge, hvor du kan sludre i timevis. En kuriositet ved pubben er, at den har licens til at sælge amerikanske frimærker.
  • The Star Tavern: Interiøret er lidt finere med lysekroner og længere mellem bordene – det er måske det, der gør, at pubben tiltrækker mange kendisser.
  • Ye Olde Cheshire Cheese: Berømt bar, der ligger gemt i en sidegade, hvilket gør den svær at finde. Har mange hyggelige små kroge i sit nærmest labyrintiske indre.

Spis mad fra hele verden i London

Har du fået nok af den snaskede pubmad, eller vil du gerne prøve noget andet, byder London heldigvis på mange forskellige steder, hvor du kan komme ud at spise. Der bor indbyggere fra stort set hele verden i byen, og rigtig mange af dem har åbnet en restaurant. Det giver dig mulighed for at smage mad fra hele verden.

Udover thailandsk, indisk og vietnamesisk mad, som vi efterhånden også har en del af herhjemme, kan du for eksempel også finde etiopisk, polsk og saudiarabisk mad. Det er køkkener, som vi endnu ikke dyrker så meget her i Danmark.