Denne artikel kan indeholde sponsoreret indhold

Hvad skal man se i Budapest? De gamle bygninger langs med Donau, termiske bade og et museum, der fortæller om byens mere dystre historie er bare nogle af de seværdigheder, som du kan opleve.

Budapest er de seneste år blevet et mere og mere populært turistmål – og det med god grund: Det er virkelig nemt at komme dertil, det er billigt at være der, og der er rigtig meget at se. Hvad mere kan du ønske dig af en storbyferie? Nå, ja, godt vejr, og det har de heldigvis også masser af. Somrene er markant varmere end herhjemme i Danmark.

Mangler du inspiration til, hvad du skal se på din tur til byen, kommer vi med fire gode råd til dig her.

De termiske bade

Budapest er kendt for de mange termiske bade, der ikke ligger langt fra centrum af byen. Der kan du både sommer og vinter komme ud og nyde det lækre vand. Vandet er mellem 21 og 28 grader varmt og kommer fra 118 kilder, der ligger som et netværk under byen.

Et af de største og mest populære bade er Széchenyi. Det er indrettet med et stort udendørsområde omkranset af en smuk gul bygning. Hvis du vil have en traditionel oplevelse i de termiske bade, er det derfor det, som du skal gå efter.

Kongeslottet

Det gamle kongeslot ligger på toppen af en bakke. Der er en formidabel udsigt udover byen og floden Donau deroppefra. Det er derfor helt sikkert et besøg værd. Du kan gå op til toppen af bakken eller vælge at tage kabelbanen derop. Tager du kabelbanen, får du rigeligt med muligheder for at tage billeder ud over floden og de smukke gamle bygninger i Budapests centrum.

Sejltur på Donau

Donau løber lige igennem byen og deler den op i Buda-siden og Pest-siden. Det er derfor oplagt for dig, at du bruger alt fra en time til en hel dag på at sejle på floden. Derfra oplever du livet på land på en helt anden måde, mens du ser de smukke bygninger glide forbi. Kan du først klemme en sejltur ind om aftenen, skal du bestemt ikke være ked af det. Der kan du spise mad om bord på en af bådene, mens du ser på alle byens lys.

Terrorens Hus

Alt har dog ikke altid være fryd og gammen i Budapest. Byen har tidligere været underlagt både nazisterne og kommunisterne. De to regimer har efterladt mange ofre i deres kølvand, og det er blandt andet dem, som du kan lære mere om i Terrorens Hus. Bygningen har tidligere været brugt som fængsel og tortursted, og det er muligt at se nogle af de oprindelige celler i kælderen.

Øen Margitsziget

Trænger du til en stille og rolig dag, hvor du kommer ud i det grønne, er det oplagt, at du tager til øen Margitsziget, der ligger midt i Donau. Der må ikke køre biler, så du skal enten opleve øen til fods eller på cykel.